Retelistica

RCS-RDS a promis tehnologiile VoLTE și VoWiFi pentru Digi Mobil, de la sfârșit de vară. Suntem deja la început de octombrie și nicio noutate în acest sens. 

Pe site-ul lor nu s-a schimbat nimic:

Am primit multe mesaje în care am fost întrebați de VoLTE și VoWiFi la Digi Mobil. Am dat întrebarea mai departe și am primit un răspuns laconic:

Vom anunta în curând primele 2-3 terminale compatibile.

Din smartphone-urile aflate în shop-ul online al RCS-RDS sunt compatibile cu tehnologia amintită:

  1. Samsung GALAXY S8 și S8 Plus;
  2. iPhone 7 și iPhone 7 Plus;
  3. Huawei P10;
  4. Samsung GALAXY A5 2017.

Tehnologia VoLTE permite realizarea de apeluri vocale prin rețeaua 4G (nu se mai face trecerea de la 4G spre 3G într-un apel). VoWiFi este perfectă pentru cei ce se află în aria unei rețele wireless și nu prea au semnal în locuință, apelul se realizează prin WiFi.

Răspunsul la întrebarea din titlu: În curând și pe 2 – 3 dispozitive.

Update: Orange are deja VoLTE și VoWiFi. Vodafone a făcut un mare anunț legat de VoLTE prin 2014 și nici măcar acum nu-l au lansat comercial. O să revin cu articol pe această temă. Telekom ar testa aceste tehnologii, din zvonurile ajunse în online pe forumurile dedicate. 

Categorii: retelistica

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note9 + Huawei Mate 20 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.