Retelistica

RCS-RDS a promis tehnologiile VoLTE și VoWiFi pentru Digi Mobil, de la sfârșit de vară. Suntem deja la început de octombrie și nicio noutate în acest sens. 

Pe site-ul lor nu s-a schimbat nimic:

Am primit multe mesaje în care am fost întrebați de VoLTE și VoWiFi la Digi Mobil. Am dat întrebarea mai departe și am primit un răspuns laconic:

Vom anunta în curând primele 2-3 terminale compatibile.

Din smartphone-urile aflate în shop-ul online al RCS-RDS sunt compatibile cu tehnologia amintită:

  1. Samsung GALAXY S8 și S8 Plus;
  2. iPhone 7 și iPhone 7 Plus;
  3. Huawei P10;
  4. Samsung GALAXY A5 2017.

Tehnologia VoLTE permite realizarea de apeluri vocale prin rețeaua 4G (nu se mai face trecerea de la 4G spre 3G într-un apel). VoWiFi este perfectă pentru cei ce se află în aria unei rețele wireless și nu prea au semnal în locuință, apelul se realizează prin WiFi.

Răspunsul la întrebarea din titlu: În curând și pe 2 – 3 dispozitive.

Update: Orange are deja VoLTE și VoWiFi. Vodafone a făcut un mare anunț legat de VoLTE prin 2014 și nici măcar acum nu-l au lansat comercial. O să revin cu articol pe această temă. Telekom ar testa aceste tehnologii, din zvonurile ajunse în online pe forumurile dedicate. 

Categorii: retelistica

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.