Recunosc că nu mă așteptam ca OnePlus să pregătească lansarea lui 6T și chiar mă gândeam că vor sări peste acest pas, din lipsă de schimbări majore pe care să le aducă pe noul terminal. 

CEO-ul OnePlus a declarat la un moment dat că vor veni mereu cu o versiune T doar când vor avea ceva noutăți importante de implementat, nu vor face o lansare doar de dragul de a avea un nou produs în portofoliu.

OnePlus 6 s-a bucurat de succes comercial și cred că o mică actualizare a prețului ar fi fost suficientă spre a-l readuce în prim plan pentru cei interesați de un telefon mobil de tip best-buy.

OnePlus 6T nu va aduce nicio noutate la nivel de CPU, GPU, memorie RAM și spațiu de stocare. Pe partea conectivitate & software vom avea fix ceea ce găsim pe OnePlus 6.

De fapt, care sunt noutățile aduse de OnePlus 6T?

Sunt destule zvonuri în online ce indică faptul că designul lui Oppo R17 / R17 Pro va fi preluat de OnePlus 6T. Dacă se respectă aceste informații, 6T va avea ca principale noutăți:

  • ecranul de 6.4 inch vs 6.28 inch la OP6, protejat cu Gorilla Glass 6, raport display / corp de 85.9% vs 83.8% la iterația actuală;
  • camera cu 12 + 20 Megapixeli, cea de 12 cu diafragmă variabilă – f/1.5 sau f/2.4, iar cea de 20 Megapixeli cu f/2.6, cameră frontală de 25 Megapixeli;
  • cititor de amprentă sub display + notch infim deasupra ecranului;
  • bateria de 3700 mAh vs 3300 mAh.

Presupun că prețul va urca puțin față de cât costă OP6 în prezent. La trecerea între 5T și 6 a fost o creștere de 20 euro – varianta de bază și 10 euro, modelul cu mai mult RAM și stocare.

OnePlus 5T cu 6 GB RAM și 64 GB stocare – 499 euro;

OnePlus 5T cu 8 GB RAM și 128 GB stocare – 559 euro;

OnePlus 6 cu 6 GB RAM și 64 GB stocare – 519 euro;

OnePlus 6 cu 8 GB RAM și 128 GB stocare – 569 euro;

Aș spune că vor merge pe o rețetă similară, altfel s-ar putea să piardă din atractivitate în fața avalanșei de telefoane cu preț bun și hardware de top poziționate ca preț în jurul a 500 euro (modele de la ASUS, Nokia, Xiaomi, Huawei etc).

Care s-ar putea să fie șansa lui OnePlus 6T?

Designul.

OnePlus R17 / 17 Pro arată într-un marel în imaginile de presă. Îl consider a fi unul dintre cele mai frumoase telefoane mobile lansate în a doua parte a anului, iar pe partea de finisare și materiale de bună calitate mă aștept ca Oppo să-și respecte brandul.

OnePlus 6T dacă preia designul lui R17 / R17 Pro candidează la titlul de cel mai frumos telefon mobil de tip best-buy în 2018.

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S10 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.