Producătorul de accesorii Tronsmart se promovează puternic la nivel global, iar pentru a dovedi calitatea produselor sale colaborează strâns cu site-urile de specialitate. Compania crede mult în device-urile sale, tocmai de aceea trimite la teste o gamă variată de terminale.

După review-ul boxei bluetooth Tronsmart Element Force Plus şi mini review-ul suratei Tronsmart Element Force, în cele ce urmează vom face o scurtă analiză a căştilor bluetooth Tronsmart Encore Spunky Buds. Vorbim de o pereche de căşti din segmentul celor de buget ce vine cu un raport calitate-preţ foarte bun.

Specificații pentru căștile Tronsmart Encore Spunky Buds:

  • Răspuns în frecvență: 20 – 20.000 Hz;
  • Sensibilitate: 96 ± 3 dB;
  • Sunet stereo Hi-Fi, asistent vocal, control prin comenzi tactile;
  • Conectivitate: bluetooth 5.0, microUSB 2.0 cutia dock;
  • Compatibilitate: A2DP / HFP / HSP / SBC / MP3 / AAC;
  • Baterie: 2 x 50 mAh (500 mAh cutia dock);
  • Certificare: IPX5 pentru rezistenţă la picături de apă;
  • Greutate: 69.8 grame.

Design

Căştile Tronsmart Encore Spunky Buds vin într-o cutie de retail cumva clasică a producătorului chinez, iar în interiorul pachetului găsim cele două căşti, cutia dock, cablul USB – microUSB cu rol de încărcare, dopuri de căşti de dimensiuni diferite, certificatul de garanţie şi un manual de instrucţiuni.

Căştile arată destul de bine, par a fi construite din materiale solide şi chiar dacă la început îţi par a fi destul de mari (fiecare include câte o baterie de 50 mAh), acestea sunt uşoare şi foarte comode. În exterior avem două zone tactile, zone care reacţionează în funcţie de tipul apăsării:

  • o apăsare pe oricare dintre căşti = stop / play;
  • dubla apăsare pe casca dreaptă = activare asistent vocal;
  • dubla apăsare pe casca stângă = schimbă melodia;
  • o apăsare pe oricare dintre căşti = răspunde apel / încheie apel;
  • dubla apăsare pe oricare dintre căşti = respingere apel.

Tronsmart Encore Spunky Buds vin cu certificare IPX5, adică sunt rezistente la picături de apă (umezeală, transpiraţie etc.). Putem spune că sunt perfecte pentru jogging, sală sau orice altă activitate sportivă.

Cum menţionam şi mai devreme, fiecar cască are încorporată câte o baterie de 50 mAh fiecare, suficientă pentru o autonomie de până la 3 ore (eu am obţinut în medie cam 2 ore şi 45 de minute). Căştile se încarcă prin intermediul unor pini magnetici existenţi în interiorul cutiei dock, iar timpul de încărcare este de aproximativ 1 oră şi 30 de minute dacă acestea sunt descărcate complet.

Că tot a venit vorba de cutia dock, aceasta este poate cel mai inovator accesoriu din pachet. Cutia utilizează un mecanism pe arcuri care se deschide la apăsarea unui buton fizic extern şi se închide prin simpla apăsare cu mâna. Cutia încorporează o baterie de 500 mAh, suficientă pentru 3 încărcări ale căştilor (practic aceasta oferă o autonomie a căştilor de până la 12 ore). Încărcarea acumulatorului de 500 mAh se face în aproximativ 2 ore şi 30 de minute.

Căştile Tronsmart Encore Spunky Buds arată foarte bine, se aşează la fel de bine în ureche, sunt construite din materiale calitative, iar cutia dock face toţi banii.

Sunet

Tronsmart Encore Spunky Buds sunt căşti de buget, tocmai de aceea aşteptările nu ar trebui să fie unele foarte ridicate. Chiar şi aşa pot spune că aceste căşti surprind printr-o acustică mai mult decât decentă, cu un bass foarte prezent, efect stereo corect, înalte redate foarte bine şi un volum maxim ce nu distorsionează sunetele.

Personal mi-aş fi dorit mai mult la capitolul volum sau o funcţie de anulare a zgomotelor de fundal (în actuala versiune la volum maxim puteam auzi personale din jur cum vorbesc, ceea ce este destul de deranjant).

În general audiţia cu această pereche de căşti este mulţumitoare, aş putea spune puţin mai bună decât categoria de preţ din care face parte. Nu sunt eu cel mai activ audiofil de pe aici, însă exceptând zgomotul exterior ce se aude în cele mai multe situaţii, Tronsmart Encore Spunky Buds m-au satisfăcut.

Ar mai fi două menţiuni suplimentare pe care aş vrea să le fac, una legată de tot ce înseamnă calitatea apelurilor şi colaborarea cu asistentul vocal şi cealaltă despre raza de acoperire a tehnologiei bluetooth 5.0.

Calitatea apelurilor în general a fost foarte bună, vocea îmi era auzită clar, fără întârzieri, la fel şi eu eram auzit corect. Colaborarea cu asistentul vocal a funcţionat excelent, solicitările făcute având o finalitate corectă în peste 90% dintre cazuri.

Conectivitatea bluetooth 5.0 a fost una stabilă, fără întreruperi de niciun fel, însă cu un mic semn de întrebare legat de raza de acoperire a acesteia. Atât timp cât ai telefonul sau device-ul compatibil în preajmă, gen 3 – 5 metri, nu sunt probleme de niciun fel. Deja după 5 metri, dacă mai există şi 1-2 ziduri la mijloc se pierde parţial legătura, totul se aude cu întrerupere. Ca să vă faceţi o idee, într-un apartament cu 3 camere am pierdut de câteva ore conexiunea cu telefonul între cele mai îndepartate camere (înlănţuirea este sufragerie – bucătărie – camera copilului – dormitor, deci conexiunea s-a pierdut între sufragerie şi dormitor). Personal nu m-am aşteptat la acest lucru, mai ales că vorbim de bluetooth 5.0, cea mai recentă versiune.

Preț

Puteţi comanda căştile Tronsmart Encore Spunky Buds atât prin intermediul geekbuying.com, cât şi de pe aliexpress.com. Preţul se învârte în jurul a 30 de dolari.

Concluzii

Tronsmart Encore Spunky Buds este o pereche de căşti bluetooth de buget echilibrată, cu suficiente plusuri, dar şi câteva minusuri. Trebuie să ţinem cont că preţul de achiziţie este unul mic, iar raportat la acesta performanţa este superioară. Căştile sunt comode pentru orice tip de utilizator (avem dopuri adaptoare), iar sunetul redat este bun spre foarte bun.

PRO

  • sunet bun, bass puternic, efect stereo decent;
  • zone tactile accesibile cu timp de răspuns scurt;
  • construcţie solidă cu certificare IPX5 pentru picături de apă;
  • autonomie mulţumitoare (aproximativ 3 ore de redare muzică şi 3 încărcări prin intermediul cutiei dock);
  • calitatea apelurilor ridicată şi compatiblitate peste medie cu asistentul vocal;
  • raport calitate – preţ excelent.

CONTRA

  • lipsă funcţie de anulare a zgomotelor din fundal
  • volum maxim destul de scăzut;
  • acoperire bluetooth modestă pe alocuri.