Retelistica

Suntem în plină vară și fiecare operator de telefonie mobilă din țara noastră se află cumva cu accelerație pe liber, perioada concediilor nefiind prielnică vânzărilor. Totuși, haideți să vedem ce primești pentru aproximativ 10 euro pe lună din partea Orange, Vodafone, Telekom și Digi Mobil. 

1. Orange

Orange Me 9 la 9 euro pe lună aduce NELIMITAT la SMS-uri naționale și în roaming SEE, 1 GB trafic de date național și în roaming SEE, 600 minute naționale și în roaming SEE, NELIMITAT la minute în rețea, Orange TV Go cu acces la canale TV și Liga 1 Orange și trafic de date necontorizat în aplicație.

La 12 euro apare abonamentul Orange Me 12 cu 1.5 GB internațional și în roaming see, 1000 de minute naționale și în roaming SEE din care 200 și minute internaționale, NELIMITAT la SMS-uri naționale și roaming SEE, NELIMITAT la minute în rețea, Orange TV Go cu acces la canale TV și Liga 1 Orange și trafic de date necontorizat în aplicație.

Observ că Orange limitează minutele naționale, nu mai avem eticheta NELIMITAT la minute naționale și doar la SMS-uri naționale. Internetul se păstrează în aceeași cantitate și pe roaming-ul în Uniunea Europeană etc ( spațiul SEE).

Update: Orange are și abonamentul Orange Me 11 fără telefon – 11 euro pe lună, 5 GB trafic de date la nivel național și 2.4 GB în roaming SEE, NELIMITAT la minute și SMS-uri naționale și în roaming SEE, 300 minute internaționale, Orange TV Go cu acces la canale TV și Lifa 1 Orange cu trafic necontorizat. 

2. Vodafone

Avem mai multe opțiuni. RED 11 fără telefon integrează minute și SMS-uri NELIMITATE în orice rețea națională și în roaming SEE, 5 GB trafic de date din care 2.4 GB în roaming SEE, 300 minute internaționale pe mobil, 4G TV și Disney Channel pe 2 ani și HBO GO pe 2 luni, opțiunea Social Pass inclusă, iar Video Pass pe 2 luni. Detalii legate de aceste opțiuni găsiți aici.

RED 11 cu reducere la un smartphone oferă 1 GB trafic de date și în roaming SEE, NELIMITAT la minute și SMS-uri în orice rețea națională și în roaming SEE, Video Pass pe 1 lună, 150 de minute internaționale, 4G TV și Disney Channel pe 24 luni și HBO Go pe 2 luni.

3. Telekom

Este un abonament denumit Mobil 9 opțiunea 6 ce pentru 9 euro pe lună aduce 1500 de minute naționale / internaționale fix sau SMS-uri naționale, 6 GB trafic de date la viteze 4G și 200 minute internaționale în Zona 2, NELIMITAT la minute și SMS-uri în rețelele Telekom.

Pentru fix 10 euro pe lună poți opta pentru Mobil 10 – NELIMITAT la minute naționale, NELIMITAT la minute și SMS-uri în rețelele Telekom România, 1000 SMS-uri naționale, 1.5 GB trafic de date la viteze 4G și 100 minute internaționale.

4. Digi Mobil

Digi Mobil nu are niciun abonament care să treacă ca valoare de 5 euro pe lună. Vârful de lance a rămas Optim Nelimitat – al cărui cost variază în funcție de numărul de abonamente între 2.88 euro pe lună și 4.8 euro pe lună. Poți cumpăra trei abonamente cu 3 x 3.19 euro = 9.57 euro pe lună.

Primești NELIMITAT la convorbiri în orice rețea națională, NELIMITAT pentru apelurile internaționale în principalele rețele fixe din UE, SUA, Canada și China, 3000 de minute internaționale în principalele rețele mobile din UE, SUA, Canada și China, 10 GB trafic de date în rețeaua 3G și 50 GB în rețeaua 4G.

Pentru a folosi internetul de la Digi Mobil în roamingul din Uniunea Europeană se aplică o suprataxă de 6.37 euro pe GB până la 31 decembrie 2017 și 4.9 euro / GB până la 30 iunie 2018.

Concluzii

Din ce avem listat pe site-urile fiecărui operator de telecomunicații în parte aș spune că avem 2 variante ca opțiuni principale:

  1. Low-cost – Digi Mobil și aici trebuie ținut cont de acoperire, de cum dorește utilizatorul să acceseze respectivele servicii (dacă circulă mai mult la nivel național, în ce locații ajunge etc).
  2. Overall – RED 11 fără telefon de la Vodafone sau Orange Me 11 fără telefon. Ambele abonamente oferă trafic de date din plin, comparat cu ce oferî Telekom în aceeași sumă, nelimitat la minute naționale etc.
Categorii: retelistica

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note9 + Huawei P20 Pro + OnePlus 6, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.