Retelistica

Alături de informația că Digi Mobil se pregătește de implementarea VoLTE și VoWiFi au fost oferite detalii legate de suprataxa pe care operatorul de telecomunicații autohton își dorește să o vadă aprobată de ANCOM și instituțiile europene. 

Primele detalii le-ați găsit aici, iar detalii legate de traficul de date oferit în acest moment găsiți în articol dedicat.

Adrian Vasilache de la Hotnews l-a întrebat pe vicepreședintele RCS-RDS, Valentin Popoviciu. Taxa pe care Digi Mobil și-ar dori să o aducă este de 6 euro / 1 GB trafic de date consumat în roaming.

Conform normelor stabilite de către Uniunea Europeană, Digi Mobil ar trebui să plătească redevențe de 7.7 euro / GB în roaming pentru fiecare client. De aici și valoarea de 6 euro, prin această suprataxă își doresc să amortizeze cheltuielile din primul an ce ar îngreuna situația financiară a companiei.

Orange, Vodafone sau Telekom sunt companii internaționale, cu filiale în mai multe țări europene și abonamente de valoare mai ridicată. Digi Mobil se vede într-o postură ușor ingrată față de clienții săi, mult mai atenți la prețul plătit pe abonament etc.

Discuția merită purtată în secțiunea de comentarii.

Sursa: Hotnews.ro
Categorii: retelistica

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Honor View20, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.