Retelistica

Alături de informația că Digi Mobil se pregătește de implementarea VoLTE și VoWiFi au fost oferite detalii legate de suprataxa pe care operatorul de telecomunicații autohton își dorește să o vadă aprobată de ANCOM și instituțiile europene. 

Primele detalii le-ați găsit aici, iar detalii legate de traficul de date oferit în acest moment găsiți în articol dedicat.

Adrian Vasilache de la Hotnews l-a întrebat pe vicepreședintele RCS-RDS, Valentin Popoviciu. Taxa pe care Digi Mobil și-ar dori să o aducă este de 6 euro / 1 GB trafic de date consumat în roaming.

Conform normelor stabilite de către Uniunea Europeană, Digi Mobil ar trebui să plătească redevențe de 7.7 euro / GB în roaming pentru fiecare client. De aici și valoarea de 6 euro, prin această suprataxă își doresc să amortizeze cheltuielile din primul an ce ar îngreuna situația financiară a companiei.

Orange, Vodafone sau Telekom sunt companii internaționale, cu filiale în mai multe țări europene și abonamente de valoare mai ridicată. Digi Mobil se vede într-o postură ușor ingrată față de clienții săi, mult mai atenți la prețul plătit pe abonament etc.

Discuția merită purtată în secțiunea de comentarii.

Sursa: Hotnews.ro
Categorii: retelistica

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

 • cutienoua

  Atunci va fi mai scump decat sa iei net la cartela orange.
  Si cum nu toata lumea are posibiltatea sa ia un hotspot sau inca un telefon cu ei vor trebui sa plateasca extra
  Dar pana la urma ce mai conteaza 6 euro cand pleci in vacanta !
  Reprezinta pretul unei cafele in aeroport .

 • Pingback: Ce suprataxă dorește să aducă Digi Mobil pe traficul de date în roaming UE - Stiri ultima ora, stiri online()

 • Tudor P.

  Off topic: Cica emag a fost cumparat de o femeie.

  • Adrian Popescu

   Maritata?

  • cutienoua

   Da, cu jobul !

  • Constantin

   Pacat! ))

  • NBA

   Te auzi?
   Femeia aceia l-a convins pe Iulian Stanciu, patronul Emag, să-și vândă compania către grupul sud african Naspers. Ea lucrează în cadrul acelei firme care a cumpărat Emag, nu l-a cumpărat ea cu banii ei. Ea a făcut tranzacția, dar e impropriu spus “că ea a cumpărat Emag”.

  • Tudor P.

   Daca tu stii mai multe detalii, foarte bine, explica, dar nu ma lua cu “te auzi”. Eu ma aud foarte bine. Am scris aici ca poate apare un articol pe aceasta tema.

  • NBA

   Se presupune că dacă tot furnizezi o informație, ea trebuie să fie corectă. Ai mai scris la un articol același lucru, am căutat atunci să mă informez; cum ar putea o româncă să aibă atâția bani încât să cumpere Emag?! Nu iau de bun orice se scrie, întâi caut să fiu sigur. Te-am lăsat atunci, mă gândeam că o să cauți și tu și transmiți apoi o informație corectă. Dacă voiam să mă dau “deștept” îți ziceam de prima dată.
   Dacă te-am jignit, te rog să mă ierți. Salut.

 • Ovidiu

  Acum si 12 euro de două/ trei ori pe an tot nu echivalează cu prețul de 15-30 euro de la ceilalți operatori

 • Innoxius

  “Conform normelor stabilite de către Uniunea Europeană, Digi Mobil ar trebui să plătească redevențe de 7.7 euro / GB în roaming pentru fiecare client.”
  Despre ce “redevente” e vorba?