Retelistica

Avem una dintre cele mai competitive piețe de internet fix din Europa, servicii de bună calitate și costuri reduse pentru abonamentele lunare. RCS-RDS, Telekom, UPC și Orange au abonamente entry-level ce pornesc de la 28 – 30 lei / lună. 

1. RCS-RDS

Digi Net Fiberlink 300 promite viteze de până la 300 Mbps în download și 150 Mbps în upload la 28 lei pe lună. La pachet se oferă două conturi de interne wireless Wi-Fi gratuit în rețeaua de hotspot-uri a Digi, acces la Digi Online dacă ești și abonat pe TV, 2 adrese de mail pe rdslink.ro, spațiu de stocare în Digi Storage la cost redus.

2. Telekom 

Abonamentul de bază pe internet fix se numește Internet M la 6.6 euro pe lună / aprox. 30.71 lei pe lună. Include viteze de până la 100 Mbps în download, router wireless inclus în preț + Norton Security Online cu licență gratuită pe 2 luni (aș spune că nu valorează mai nimic, decât Norton mai bine vă orientați spre soluțiile gratuite de la Avira și AVG). Este inclus și accesul la rețeaua FON, cu peste 20 de milioane de hotspot-uri Wi-Fi la nivel global.

3. UPC

Entry-level îl avem pe Connect 150 la 34 lei pe lună. Promite viteze de până la 150 Mbps în download și 6 Mbps în upload, Connect Box Wi-Fi inclus, căsuță de mail cu 5 GB și acces gratuit la rețeaua de hotspot-uri UPC Wi-Free.

4. Orange

Home Net 300 este cel mai ieftin abonament de la Orange pentru 8 euro pe lună / 37.23 lei. Și aici avem un router wi-fi inclus în pachet, viteze de până la 300 Mbps în download și 150 Mbps în upload (ceea ce oferă RCS-RDS la 28 lei, dar acolo lipsește router-ul Wi-Fi).

Sunt sigur că pe rețelele de internet fix nu poți alege de fiecare dată ce dorești, apare o limitare dață de rețeaua fiecărui operator. Sunt zone în care RCS-RDS nu a ajuns sau serviciile sunt de mai slabă calitate, Orange are o rețea în dezvoltare și îi găsești strict în anumite orașe, așa și cu UPC sau Telekom (probabil, cea mai mare rețea, dar și cea mai înapoiată tehnologic – mai ales în mediul rural).

Sunt și persoane ce nu au niciunul dintre cei 4 furnizori de internet fix în proximitate și se orientează spre operatori locali precum AKTA (50 lei pentru viteze de până la 50 Mbps în download, fără a fi specificat și uploadul).

Categorii: retelistica

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

 • Pingback: Cele mai ieftine abonamente de internet fix de la RCS-RDS, Telekom, UPC și Orange la început de 2018 - Stiri ultima ora, stiri online()

 • RDS, 39 lei, 1Gbps.

 • Dan

  Cred ca RCS-RDS ofera numai net la 28 lei, Orange ofera net+tv (52 canale) la 37 lei. Sa nu mai vorbim ca RCS-RDS promite router cu 5 lei chirie (am coleg cu abonament de 500 mbps din octombrie si comanda de router de la acestia, si nici in momentul acesta nu au binevoit sa isi ceara scuze pentru, delasarea lor; deci abonament de 500 achitat, dar echipamente – mai bine va achizitionati dumneavoastra un router! – sfat primit de la un angajat din Constanta. Am renuntat la rcs-rds – 29 lei + 24 lei = 53 lei, si am trecut la Orange 37 lei net + tv (sa nu discutam de programul de fidelizare si reducerile celor de la Orange – 6 luni gratuit!!!, si multe altele). Ce face RDS-RCS? Ofera “pielea ursului din padure”!?! Mai vorbim dupa 2-3 ani, cand vor intelege ca seriozitatea serviciilor si fidelizarea clientilor vechi este la fel de importanta! Cum au venit clientii la RCS-RDS (digi), asa vor si pleca pentru neseriozitatea afisata!!!

  • Alex Opr

   Cumva Orange nu tot prin RDS da internet ?

  • Porcu 2D

   nu orange se folosește de infrastructura telekom pentru internet,cablu Tv și telefonie Fixa.

  • NBA

   Păi adevărul e că router-ele pe care le primești de la operatori sunt destul de varză comparativ cu ce găsești în magazine.
   Să înțeleg că prietenul ăla al tău n-avea vreo 200 de lei pentru un router decent?

  • Done Iordache

   Interesanta oferta Orange!
   Eu momentan folosesc de 6 ani un internet de 6 mbps download si 200 – 400 kbps upload pe linie telefonica de la Telekom cu un cost de 23 lei lunar, iar la la capitolul televiziune folosesc Orange TV Satelit cu doua riceivere SAMSUNG HD incluzand 45 de programe din care 16 sunt HD, la un cost lunar de 18 lei.
   Cost total de 41 lei lunar.
   Trebuie sa mentionez si faptul ca ambele servicii sunt promotionale pe o perioada de 2 ani.
   Dupa aceea ramane de vazut daca voi mai putea obtine prin negociere aceleasi preturi pentru urmarorii doi ani.
   In caz contrar, imi face cu ochiul oferta Orange in cazul in care se va extinde cu fibra optica si in zona mea (la 14 km. de localitatea mea se ofera asemenea servicii Orange si trebuie sa mai spun si faptul ca magistrala de fibra optica Bucuresti – Galati a Telekom trece prin localitatea mea fiind pusa in functiune dupa anii ’90).

  • Cross Iron

   Sunt abonat Digi de când era erdeeș…plătesc 126 lei lunar pt net 300 141 canale TV ,cam toate in afară de HBO și restul de filme și 4 abonamente tlf Digi optim nelimitat…e mult e puțin?

 • gabriel glaman

  Cum se comporta internetul de la Orange?

  • Porcu 2D

   internetul Fix de la organe se bazează pe infrastructura telekom deci de aici tragi concluzia,despre cum merge e adevarat ca depinde de la operator la operator dar aici vorbim de infrastructura telekom pana la urma.

 • Edwin Petrut Aldea Udrescu

  Emil, corecteaza la Orange: “Home Net 300” nu “Hone Net 300”.

 • Colceriu Gabriel Cosmin

  Vreau sa contrazic umpic la RDS . La rezidential oferă un gpon zte cu router wifi,cu ieșire lan și wan 1gb,ieșire tel fix și tv. La bloc au un gpon wifi pt internet și tel fix tot zte cu lan 1gb și un Media convertor pt tv….

 • Ciprian

  RDS are si abonementul Fiberlink Popular in unele zone, la doar 14.4 lei pe luna cu viteza de 20 Mbps up/down. Pentru ceea ce am eu nevoie este arhisuficient, iar pretul este imbatabil.

  • Ubuntu user

   Max 50 in zona mea, la 15 lei.

 • Ubuntu user

  La fiberlink 300 nu se ofera gazduire gratuita, in Digistorage, numai de la 500mbps in sus…

  • Am și specificat. Spațiu de stocare în cloud la preț redus, nu am punctat că ar fi gratuit.

 • Marius

  Am ramas surprins de netul fix al celor de la Telekom. Au bagat fibra intr-un sat de pe coclauri si merge brici. Anonament net de 1 GB + tv la vreo 65 de lei.

 • Pirvulescu Cristi

  La RDS daca ai fibra instalată pana in casa/apartament iti pun ONT cu WI-FI

 • Misu

  Acum depinde de zona in care te afli, eu de exemplu am net 300 MB + tv analog(dar daca ai Smart tv îl ai digital cu tot cu HD) prin FTTH cu rooter wifi(cei drept cam nașpa) la 34 lei pe lună la RCS&RDS.

 • Vlad Cosmin

  Cred ca depinde si de zone.Eu de exemplu, stat la rural, am abonament de 38 de lei la UPC cu internet de 150mb/sec si cablu TV pentru cate televizoare doresc (doar un singur card CI).O oferta buna pentru mine si merge excelent, sunt luni in care nu pica nici macar o secunda, in rest mici probleme de maxim 1 minut.

 • Csaba Babocsi

  Azi mi-au venit cei de la Telekom cu oferta de internet si tv la 27 de lei pe primul an,dublu anul urmator,internet 1000 si tv cu HBO si Cinemax incluse

 • Ionut Octavian Simion

  Nu uitati ca oringe merge pe fibra telecomului iei nu au infrastructura de fibra 😣😣😣oringe mai bine ar investi in retele mobile ca au cam inceput sa scirtie la semnal iar ofertele trebuie sa le ceri tu ca iei no fac io sunt abonat depvremea dialogului si ii cunosc bine …..

 • Liviu

  O precizare am la cel de 300Mbps de la RDS . Acum de exemplu pe reteaua noua de fibra se instaleaza direct cu WiFi GPON . Deci si acolo primesti Wireless . Ce este si cel mai tare, este ca valorile vitezelor maxime sau apropiate de maxim se respecta, reteaua fiind destul de capabila.
  Pentru 45lei eu am Gigabit-ul cu router separat in custodie. Impecabil .

  @gabrielglaman:disqus – internetul de la Orange se comporta identic cu cel de la Telekom fiind oferit pe aceeasi infrastructura . Daca T functioneaza prost , la fel si O …. ai inteles.

 • Bogdanel

  Rds 500mbs 15 lei, eu zic ca e bine