Retelistica

Să încarci o cartelă preplătită poate fi o grijă suplimentară de care o parte dintre voi vreți să scăpați, soluția fiind reprezentată de un abonament lunar. Pe de altă parte, am vrut să văd ce ce beneficii sunt incluse pe abonamentele de bază, la început de 2017. 

Informațiile sunt luate de pe site-ul fiecărui operator de telecomunicații în parte.

Trebuie să precizez că Digi Mobil are Optim Nelimitat, mai ieftin față de ce oferă concurența directă (între 2.88 euro pe lună și 4.8 euro pe lună, iar în această sumă oferă NELIMITAT la minute naționale și în rețea, NELIMITAT la minute internaționale în principalele rețele din UE, SUA, Canada și China, 3000 de minute internaționale în principalele rețele mobile din UE, SUA, Canada și China, 10 GB în 3G și 40 GB în 4G.

Totuși, analizez cele mai ieftine abonamente din oferta curentă a Digi Mobil, Orange, Telekom și Vodafone. Optim 2 de la Digi Mobil este recomandat celor ce caută mult trafic de date și se află sub acoperirea rețelei 4G a operatorului powered by RCS-RDS. Nu are multe minute naționale la pachet, nici SMS-uri naționale. Îți iei abonamentul respectiv pentru internet.

Orange Me 8 poate fi o alternativă pentru cei ce folosesc telefonul pentru multe minute în rețea și SMS-uri naționale, traficul de date l-aș considera modest. 500 MB cred că îi consum în 2 – 3 zile. Despre Telekom XS aș prefera să nu comentez, la aproape 7 euro îți aduce 50 MB, repet – 50 MB trafic de date. Mai bine nu mai puneau deloc, cât de zgârcit să fii și să nu aduci măcar un 500 MB / 1 GB ?

Vodafone nu prea are abonamente sub pragul a 9 euro, CE VREI TU 6 este unul dintre ele. Îți oferă mai multă versatilitate față de Orange, Telekom și Digi Mobil. Strict între cele 4 abonamente analizate, s-ar putea să fie  alegere mai inspirată, mai ales pentru cei ce nu se află în aria de acoperire a Digi Mobil.

Ce aș transmite Orange, Telekom și Vodafone?

  1. Mai mult trafic de date încorporat în abonamentele de bază;
  2. Prețuri mai modice, înainte aveați abonamente de 4 – 5 euro, acum de la 7 – 8 euro în sus.
Categorii: retelistica

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.