Accesorii inteligente

Printre smartphone-uri, tablete, laptopuri şi alte gadget-uri interesante, în cadrul CES 2018 au fost prezentate şi alte produse mai puţin comune. Un exemplu în acest sens este Nokia Sleep, un sistem complet de monitorizare a somnului.

Device-ul se montează pe patul în care dormiţi în mod regulat şi se conectează la aplicaţia de smartphone Health Mate. Acesta ştie să monitorizeze somnul, calitatea somnului, pulsul, chiar şi sforăitul. Toate aceste date sunt preluate de aplicaţie, analizate şi oferite statistici şi sugestii pe baza acestora.

Dacă este cazul, Nokia Sleep se poate conecta la alte terminale smart home şi poate fi programat din aplicaţie să realizeze diverse activităţi care pot ajuta la îmbunătăţirea calităţii somnului. Device-ul poate stinge lumina când dormiţi sau poate trage jaluzelele dimineaţa pentru a vă trezi mult mai vioi.

Aplicaţia Health Mate are o interfaţă uşor de înţeles şi de utilizat, de aceea produsul în sine este destinat oricărui utilizator care ştie să folosească cât de cât un smartphone. Nokia Sleep va costa 99 de dolari, însă nu avem informaţii legate de o eventuală disponibilitate în România.

Sursa: gadgetzone.ro

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 3T, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.

 • Pingback: CES 2018: Nokia Sleep – sistem de monitorizare a somnului - Stiri ultima ora, stiri online()

 • Innoxius

  Cand un sistem de monitorizare a somnului o sa stie sa faca diferenta intre a dormi si a sta in pat la TV sau citind, sa ma treziti si pe mine. Pana atunci dorm linistit, ca e singura activitate care nu poate fi monitorizata corect.

  • alF

   Depinde, s-ar putea sa fie o aplicatie software foarte buna in spatele acestui echipament si exista premise in acest sens daca au luat cu ei ceva know-how de la Microsoft band 1 si 2, dupa parerea mea cea mai buna bratara care “facea diferenta” intre somn, citit, relaxat, TV etc.

  • Innoxius

   Nu depinde de nimic. A apărut anul trecut un articol care explica foarte clar de ce nu se poate face diferența și că totul e marketing. Pentru a monitoriza somnul și „a face diferența“ pe bune, ai nevoie de electrozi puși pe cap în anumite puncte. Orice altceva înregistrează doar banii care le intră lor în cont.

  • alF

   Eu zic ca trebuie sa discutam de doua notiuni total diferite:
   1. calitatea somnului, unde da sunt absolut necesari acei conductori electrici pusi pe corp ca sa masoare foarte precis etc etc.
   2. diferenta intre somn si alte activitati, aici raman la parerea ca orice banda mai bunicica poate sa faca “diferenta” prin masurarea pulsului, miscarea prin deja clasicul senzor, poate chiar si saturatia O2….in fine eu credeam ca discutam de categoria 2, ca pentru categoria 1 este clar ca avem de a face cu marketing pur. intr-adevar, in ceea ce priveste echipamentul de mai sus, am rezerve vis-a-vis de aceasta masurare a calitatii somnului in adevaratul sens al cuvantului.

  • Innoxius

   În articol se spune și de calitatea somnului. Deci vorbim de 1 + 2.

  • alF

   putem sa ne invartim cat vrei tu, dar repet, eu nu am dat un raspuns la ceea ce scrie in articol, ci tie, iar tu aminteai strict de “diferenta”, nu si de “calitate”.