Televizoare

Samsung a lansat în cadrul CES 2018 primul televizor modular microLED din lume. Acesta se numeşte sugestiv “The Wall”, are un ecran de 146 inci (370 cm) cu rezoluţie 8K şi încorporează tehnologie microLED cu emisie automată ce oferă o claritate incredibilă a imaginii, fără restricții de dimensiune, rezoluție sau formă.

Tehnologia MicroLED încorporată în “The Wall” elimină nevoia de filtre de culoare sau de iluminare suplimentară (backlight), dar permite ecranului să ofere consumatorilor o experiență vizuală excelentă. Televizorul dispune de un design modular fără ramă ce permite utilizatorilor să își personalizeze dimensiunea și forma televizorului pentru a se potrivi nevoilor lor. Ecranul se poate configura pentru a fi utilizat în diferite scopuri, putând transforma orice perete într-un hub de afișaj.

“La Samsung suntem dedicați să oferim consumatorilor experiențe inedite de vizionare. “The Wall”, primul televizor modular MicroLED pentru consumatori, este o adevărată inovație, poate fi programat să afișeze imaginea în mai multe mărimi diferite, oferă o luminozitate incredibilă, o gamă variată de culori, redă un volum de culoare de 100% și tonuri profunde de negru. Suntem încântați de acest pas înainte pe care l-am făcut spre tehnologia viitorului în zona de display-uri și de experiența remarcabilă de vizionare pe care “The Wall” o oferă consumatorilor”, a declarat Jonghee Han, Președintele Diviziei de Visual Display al Samsung Electronics.

Nu avem încă informaţii legate de preţ, însă trebuie să ne aşteptăm la o sumă cu 5 cifre în dolari.

Categorii: samsung

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 3T, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.

 • Bulgaru Marius-Cătălin

  Philips avea iluminarea asta de multa vreme, dar no marketingul Samsung o sa le aduca lor succesul.

  • theozanhan

   Si cum se numea iluminarea asta de la Philips? Chiar sunt curios sa citesc

  • Apostol Vicentiu

   Apple se chinuie de vreo 2 ani să facă microled incorporabil în telefoane, de fapt au cumpărat niște companii care făceau asta. Philips nu are nimic.

  • Vio

   Mai lipseste sa vina unul pe aici si sa spuna ca Huawei a scos asta anul trecut. :)) Al naibii ofticosi…

  • Bulgaru Marius-Cătălin

   Uita-te la Buhnici pe Youtube de vrei dovezi. “UNBOXING & REVIEW – Cel mai bun TV OLED Smart de la Philips”

  • Greuceanu

   Un link,ceva?

  • Apostol Vicentiu

   Buhnici? De când este dumnealui relevant cu ce face Philips?

  • Harap Alb

   Buhnici, in ultima perioada, se lauda mai mult cu casa pe care “o construieste din sponsorizari”. Nu-l prea mai intereseaza IT-ul.

 • marcgm

  Nu inteleg ce este modular la el. Este o singura piesa, modular ar fi daca il poti descompune si compune din mai multe corpuri de ecran.

  • Greuceanu

   Păi tocmai că nu e o singură piesă.
   E format din mai multe ecrane asamblate,rezultând ceea ce se vede în articol.
   Sunt atât de bine îmbinate că nu se observă decât la o anume luminozitate niște linii extrem de subțiri care sunt marginile panourilor mai mici.

  • Vio

   Eu cred ca nu ai citit articolul, mai fa-o o data… si inca o data… Si cei doi care ti-au dat like…

  • NBA

   Încă nu există UN SINGUR display cu rezoluție 8K. Toate sunt compuse (cum a explicat Greuceanu mai jos). Poate ai mai văzut simulatoarele de curse cum sunt. Sunt, de obicei, 3 ecrane puse unul în continuarea celuilalt. Dacă pui 3 ecrane 4K, iese rezoluție 12K.
   Dar până să se producă primul display necompus cu rezoluție nativă 7680×4320 mai e mult.

  • Greuceanu

   Exact,iar avantajul acestuia este și că se poate personaliza,se poate construi cu diagonală variabilă în funcție de preferințele clientului,în funcție de de suprafața maximă de care dispune fiecare pentru a îl încadra.

  • vladx

   “Dacă pui 3 ecrane 4K, iese rezoluție 12K.”

   Nu așa funcționează treaba, 12K în 16:9 ar însemna o rezoluție 12288×6912 adică 84,934,656 pixeli în total; pe când 3 display-uri de 4096×2160 rezultă doar 26,542,080 pixeli.

   Ceva similar ar rezulta și dacă alegi rezoluție UHD adică 3840×2160, în loc. Poți face calculele și singur dacă nu mă crezi.

  • NBA

   Prietenul meu informat, caută tu pe net să vezi ce înseamnă rezoluție 12K. Mai greșesc eu uneori, dar nu de data asta. Indiciu: 12K=11520×2160. Și îți las și niște link-uri dar într-un alt comentariu în caz că nu e aprobat.

  • vladx

   Și ce format este acel 11520×2160? Oare când treci de la 4k la 12k nu cresc ambele dimensiuni ca să se păstreze aspectul de 16:9?

   Tu chiar nu gândești deloc, zău așa.

  • NBA

   Prietene, vezi că ești cam impertinent. Pe tine nimeni nu te-a jignit când ai început să comentezi pe site, însă tu continui să-i jignești pe alții în mod repetat.

   Noi aici vorbim de UHD standard: 3840×2160. Dar e acelși principiu și cu DCI 4K (4096×2160). De aici rezultă 3x4K=11520×6480. Dar asta ar însemna un 12K nativ, un singur display. Și nu există. Dar 11520×2160 există, e un format 12K doar pe lățime. Și aspectul e 48:9, lățimea crește având în vedere că pui monitoarele/TV-urile unul în continuarea celuilalt. Însă înălțimea nu.

  • vladx

   Păi atunci ăla nu e 12K, ci “12K”. Așa ai putea să zici și11520x1080 adică 6 ecrane FullHD că e 12K ceea ar fi de-a dreptul stupid. Ori iei 12K adevărat, ori nu.

  • NBA

   Păi 6 monitoare/TV-uri FullHD dau pe lățime 11520 de pixeli. Pe lățime e 12K.
   Oricum, individual, monitoarele tot FHD, 4K, 2K sunt. Dar, când le pui împreună și afișează părți diferite ale unei imagini, gen câte o parte din cockpitul unui automobil, atunci imaginea în ansamblu e la o rezoluție “12K Width”.

  • vladx

   Repet, niciuna din alea 2 nu sunt 12K, orice ar zice articolul X sau marketing-ul lui Samsung. Nu poți să iei o struțo-cămilă și s-o numești măgar.

  • NBA

   Da n-am zis că e 12K nativ.

   Așa sunt dimensiunile, așa e considerat 12K-ul că ar fi deocamdată, dacă nu ești de acord, e opinia ta. Dar abținete din jigniri doar pentru că tu consideri că un lucru nu e cum trebuie iar alții îl consideră just.

  • vladx

   “Așa sunt dimensiunile, așa e considerat 12K-ul”

   Așa-l consideră autorii de articole care o fac din motive financiare și oamenii suficient de naivi și necunoscători să-i creadă pe cuvânt.

  • NBA

   Lasă că le arăți tu la cei din industrie cum să facă un monitor 12K. Informat ești, naiv ca mine nu ești, dezvoltator ești, la Android 8.0 și la Project Treble te pricepi, te pricepi și la portat aplicații, și la procesoarele Exynos te pricepi, la arhitecturile ARM, ce mai…Mâine sper să te văd lansând un monitor sau TV 12K la CES.

  • vladx

   Că mă pricep sau nu mă pricep, tu te abați de la subiect doar ca să pari deștept. Am întâlnit adesea pe internet tactica asta, ii zice “poisoning the well” și nu are decât un singur scop, să aducă îndoieli în mintea celor care ne citesc în privința mea.

  • NBA

   Ți-am explicat exact cum stă treaba cu acel “12K Width”, că accepți sau nu e treaba ta. Dar nu mai considera că restul sunt proști și tu deții adevărul absolut. Ăia de scriu articole sunt proști, eu sunt prost, toți cei din industrie care nu sunt de acord cu tine sunt proști. De-asta te-am luat la mișto.

   Dar ce știu eu, sunt doar clona lui Greuceanu cum vezi mai sus. Sau poate el e clona mea? Sau poate amândoi suntem clonele lui Innoxius? Nu vom știi niciodată…

  • vladx

   Eu doar te-am corectat, tu te ataci singur și continui să faci pe deșteptul când știi de fapt că ai spus o prostie. Ăsta e ultimul comentariu în discuția cu tine, e clar că nu ești în stare să recunoști că ai greșit și îmi pierd vremea de pomană.

  • Harap Alb

   Da-mi voie sa folosesc cuvintele “mentorului” tau: “Gura pacatosului, adevar graieste !” :))

  • NBA

   Prostia asta e susținută de autorii unor articole (care lucrează la niște publicații/site-uri respectate), de oamenii din industrie, de toată lumea. Nimeni n-a susținut că e 12K nativ cum am mai spus, dar din nou, cum ți-am mai spus din nou, există acest format, “12K Width” cu aspect 48:9 în cazul în care sunt doar 3 monitoare.

   Eu cred că tu nu vrei să accepți că eu sigur nu greșesc.

  • Harap Alb

   Mi s-a intamplat si mie chestia asta. Numai ca, spre norocul meu, in final am demonstrat ca de fapt Greuceanu Jr este chiar (insusi) Greuceanu si ca din top 10 smartphone-uri votate de catre cititori lipsesc 81 de voturi de la iPhone X si 30 de voturi de la Nokia 8. :))

  • Asta cu motivele financiare pot spune că m-a făcut interesat de ce spui pe aici.

   NBA a încercat să-ți explice, dar tu deja le știi pe toate. Sunt curios dacă ești capabil de o analiză sau deja ții mult și bine o chestie aiurită.

   https://news.samsung.com/global/samsungs-ai-technology-transforms-any-video-content-into-8k

   Samsung a unit două ecrane 4K și aduce conținut 8K pe ele. Nu avem un panel nativ 8K, asta-i clar, dar ceea ce ți se oferă acolo este conținut la rezoluția respectivă. Ai o scândură de 3 metri cu 20 cm lățime, cu 2 scânduri de 3 metri obții o suprafață acoperită de 3 m x 40 cm.

   Samsung mai are de lucru până la 8K nativ, dar și ce oferă acum este mare lucru, compilarea conținutului în 8K nu este de ici, de colo. Dacă era așa simplu să unești monitoare / televizoare o făceau alții de mai mult timp.

  • vladx

   Am explicat deja, e marketing pur. Dacă acum o să zică că e 16K doar n-o să-i și crezi, nu?

   Văd că ești la fel de credul ca amicul NBA, sincer aveam pretenții.

  • Conținutul redat este 8K. Hai să-ți explic mai simplu.

   Ai o oglindă cu o anumită suprafață și alta identica. Una lângă alta reflectă un spațiu dublu față de cât ar reflecta luate singular. Samsung nu doar că a unit aceste ecrane, conținutul adus este 8K.

   Rezoluția este cea care contează. Tu poți să crezi ce vrei, până la urmă.

  • vladx

   La fel și cu conținutul, dacă Samsung sau nu știu care îl numește “8K” dar nu are toți pixelii pe ecran atunci ăla nu e 8K,12K sau câți K vrei tu. Clar?

   D-aia le merge ăstora atât de bine pe partea de marketing, că se găsesc d-ăștia ca tine și NBA să le țină isonul.

  • Tu nu vrei să pricepi și te mai dai și rotund. Tu nici nu remarci că sunt două ecrane acolo, tu vezi o imagine la rezoluție 8K. Dacă nu ai ști că sunt două ecrane ci unul singur cu ce s-ar schimba situația. 1 + 1 = 2, 1+1 = 1 în accepțiunea ta. Păcat, ești băiat deștept.

  • vladx

   Nu contează că remarc sau nu remarc , dacă nu are numărul de pixeli care trebuie atunci nu e rezoluția respectivă. Punct.

  • Tocmai că are numărul ăla de pixeli. Rezoluția este 8K. Dacă nu ți-ar spune că sunt două monitoare, nici nu ai remarca asta.

  • Harap Alb

   Nu stiu de ce am impresia ca folosesti acelasi “limbaj de asamblare” ca si Greuceanu. Posibil sa ma insel.

  • NBA

   Poate îs vreu Greuceanu Jr. și eu. :D

  • Harap Alb

   Ai zice ca da, dupa “limbajul de asamblare”. :))

  • NBA

   Voiam să scriu “vreun”, și cu “îs” scriu de obicei. Poate ai văzut, dacă mă observi așa bine, că scriu și cu “trebe”,”io”…

  • Harap Alb

   ”Limbajul de asamblare” ramane, consider ca este foarte evident … chiar daca, uneori, incerci sa-l mai maschezi.
   LE:
   Orice copil de clasa V-VI poate observa acest lucru daca face o analiza pe text.

  • NBA

   LoL, tu chiar crezi că sunt Greuceanu? Chiar și după ce am încercat să-ți iau apărarea la articolul ăla cu Greuceanu Jr.?!
   Ok, cum vrei…

  • Harap Alb

   Nu, nu cred ca esti Greuceanu. Cred ca esti doar “o clona” a lui Greuceanu. Fiecare intelege ce vrea din asta.
   Parerea mea, posibil sa ma insel …

  • Greuceanu

   Ce popular am devenit,după judecata individului cu sindrom paranoid,toți cei care îmi dau mie dreptate sunt “clone” ale mele.
   Mă simt măgulit că am atât de multe. :D

  • Harap Alb

   Eu ma mir cum, brusc, am devenit si mai popular decat tine. Pe MB observ ca nu exista articol in care cei care nu sunt de acord cu tine sunt catalogati de catre tine “conturi false ale lui Marean”. Se pare ca chiar te obsedeaza acest “Marean”.
   Din pacate pentru tine se pare ca tot mai putine persoane “cumpara bilet” la spectacolele tale. Observ ca primesti voturi doar de la clonele tale: Innoxius, NBA, REC etc.
   Alta intrebare ? :))

  • Greuceanu

   Păi asta ar însemna că ești chiar Harap Alb/Marian S etc,ceea ce ar fi cam greu.

  • Mihai Matzero

   Nu e asa. Daca pui 4 ecrane lipite full hd n-o sa vezi rezolutie uhd/4k, o sa ai doar un full hd mai mare deoarece densitatea pixelilor este aceeasi indiferent de cate televizoare pui tu unul peste celalalt. 8K real cred ca e la iMax dar ala e proiector iar dimensiunea lui se apropie de un tico.

  • NBA

   Am explicat mai jos și lucrul ăsta.

  • Mihai Matzero

   Nu stiu ce calcule crezi ca ai facut dar ideea e ca orice ai face in varianta ta numarul de pixel per inch ramane acelasi. Nu e ca si cum pui 4 tv uri fhd si impingi nitel in laterale si ii mai apropii

  • NBA

   Exact asta i-am spus și eu domnului developer.
   Ți-am zis, dacă vrei, uită-te mai jos.

  • Mihai Matzero

   Ati inceput sa va certati, ma enerveaza discutiile endless si n-am citit pana jos si probabil n-am inteles cine a facut matematica rezolutiilor lu’ peste.

  • Andrashi

   Numărul de pixeli este conform standardului 8k, numai ca, în acest caz, suprafața de monitor este mare.
   Una este sa “indesi” 8k pe 55″ și alta pe 165″… Aici apare nintelegerea

  • marcgm

   A scos LG oled 8K

  • NBA

   Nu scosese când am scris eu comentariul. :D

  • Harap Alb

   “Modular” cred ca ar fi pretul. Mai multe familii de “manca-ti-as” s-ar uni pentru a-l vedea pe Guta … sau pe Salam (parizer) … sau pe Vijelie (tornada) etc.

 • DaniD

  L-am și comandat deja. Până când ajunge, am depus cerere la primărie sa se modifice structura blocului pentru că peretele camerei cea mare a apartamentului nu are lățimea necesară. Acum sunt în discuții cu vecinii din stânga și dreapta mea sa le cumpăr câte 30cm din apartamente, ca să pot muta pereții mai încolo, să obțin suprafața necesară :-)

  Mă bate gândul să pun și în bucătărie, dar l-aș prinde afara, de balcon, și l-aș seta pe o poză cu blocul de vis-a-vis renovat, sa fie priveliștea mai de “dă Doamne”…😁😁😁

 • vladx

  Se pare că tehnologia microLED va ajunge și în mână muritorilor mult mai devreme decât ne așteptăm.

 • koss1488

  Microled vs Oled care ziceti ca va castiga?

  • Master_B

   Cel care va costa mai puțin!🤔