Diverse

Disputa Huawei – Statele Unite ale Americii intră deja pe un câmp minat şi nu cred că va mai trece mult timp până când China va răspunde cu acţiuni similare. Agresivitatea americanilor întrece deja orice limită, iar presiunile puse altor ţări se măresc de la zi la zi.

În urmă cu doar câteva ore autorităţile din Canada au arestat CFO-ul (Chief Financial Officer) Huawei care “întâmplător” este şi fiica fondatorului companiei. Meng Wanzhou a fost arestată în Vancouver la solicitarea Statelor Unite ale Americii deoarece a încălcat embargo-ul comercial impus de această ţără Iranului (cam aceeaşi poveste cu care s-a confruntat şi ZTE).

Statele Unite ale Americii îşi doreşte extrădarea CFO-ului Huawei, iar în cursul zilei de mâine va avea loc o audiere pentru stabilirea unei cauţiuni.

Ambasada Chinei din Canada a solicitat eliberarea imediată a cetăţeanului său, în timp ce Huawei a declarat că arestarea nu are nicio justificare, compania respectând legile şi regulamentele din toate ţările în care este prezentă.

Întâmplător sau nu, şeful Serviciului Canadian de Securitate şi Informaţie (CSIS) a avertizat în aceeaşi zi canadienii despre posibile acte de spionaj ce ar putea avea loc prin intermediul reţelei 5G aflată în acest moment în dezvoltare.

Personal toate aceste acţiuni ale Statelor Unite ale Americii mi se pare pline de ipocrizie, asta în condiţiile în care tu ca ţară te-ai dezvoltat prin spionaj, ai cea mai bună reţea de spionaj din lume şi multinaţionalele tale îţi pot oferi oricând informaţii detaliate despre miliarde de oameni din întreaga lume (Facebook, Google, Apple, Microsoft etc.).

Sursa: gsmarena.com
Categorii: huawei
Tag-uri:

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 6T, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.