Google Pixel 3 XL și Huawei P30 Pro sunt printre cele mai apreciate telefoane mobile în ce privește fotografia pe timp de noapte. Au un mod dedicat pentru o astfel de situație de utilizare.

Huawei P30 Pro trage mai multe imagini și le combină în una singură. Sunt aduse detalii pe care cu ochiul liber nici nu le remarci. Google Pixel 3 XL are o altă abordare, mai degrabă se mizează pe o îmbunătățire. Nu ai parte de efectul wow de la P30 Pro, dar îți aduce un plus vizibil prin Night Mode.

Câteva detalii legate de ansamblul de camere implementat pe Pixel 3 XL și Huawei P30 Pro:

Este impresionant ce reușește Google Pixel 3 XL cu un singur senzor în dreptul camerei principale. Pe de altă parte, Huawei a venit cu o echipare de ultim moment (senzor wide + tele + ultrawide + TOF 3D), capacitatea de a face un zoom impresionant etc. Combinația perfectă ar fi dată de software-ul camerei de pe Pixel 3 XL + echiparea de senzori de pe P30 Pro.

Am realizat mai multe imagini comparative cu modul de noapte activat, prima este realizată cu Google Pixe 3 XL și a 2-a cu Huawei P30 Pro. Nu am aplicat resize, sunt la dimensiunea inițială.

Câteva idei în loc de concluzii, pe repede înainte:

  1. Când este un pic de lumină în cadru, Pixel 3 XL are un dynamic range mai bun și îți dă impresia că se descurcă mai bine. Dacă începi să faci zoom în imagine, zgomotul iese imediat în evidență;
  2. Huawei P30 Pro îți arată ce nu vezi cu ochiul liber, îți aduce detalii la care nici nu te așteptai. Este punctul său forte. Imaginile par ceva mai șterse în raport cu livrează smartphone-ul Google. În setul 5, se observă cum Huawei-ul este capabil să afișeze sigla firmei, iar Pixel este incapabil să treacă de o lumină difuză.

Apropo, să vedem ce scoate Pixel 3 XL pe întuneric complet:

În aceeași situație l-am pus și pe Huawei P30 Pro:

Huawei-ul și fără a avea modul de Noapte activat este capabil să ofere ceva detalii, pe când la Pixel nici cu modul de Noapte nu aduce atât de multe informații în cadru.

Bonus:

Clip realizat cu Google Pixel 3 XL;

Clip realizat cu Huawei P30 Pro;

2

Și acum un chestionar legat de întrebarea din titlu:

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.