Telefoane Mobile

iPhone X a adus la pachet și interminabile discuții în social media, pe site-urile de specialitate etc. Sunt destule persoane ce l-au cumpărat, mai ales că vorbim un telefon mobile ce a trecut serios de pragul a 1000 euro, de aici și reacțiile adverse. 

Costurile generate de piesele + procesul de manufacturare – 357.50 dolari;

Display-ul OLED este cea mai scumpă componentă – 65.50 dolari;

Carcasa din oțel inoxidabil – 36 dolari.

Spre comparație, iPhone 8 are un display de 4.7 inch ce costă în jur de 36 dolari, iar carcasa unibody din aluminiu se oprește la 21.50 dolari.

Tim Cook este CEO-ul Apple și a afirmat că prețul iPhone-urilor reflectă plusvaloarea adusă către utilizator. Marginea de profit adusă de iPhone X pentru Apple s-ar ridica la 64%. Totuși, aici nu este pusă și partea de cercetare & dezvoltare, marketing etc. Trebuie să ne amintim că Jony Ive a declarat că iPhone X se află în proces de dezvoltare de peste 5 ani.

Sursa: TechInsights.com
Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

 • Pingback: Componentele iPhone X ajung la 357.50 dolari, display-ul OLED costă 65.50 dolari + alte detalii - Stiri ultima ora, stiri online()

 • Nashville Skyline

  Același articol de 2 lei in fiecare an. Invidie, frustrare sau doar foame de clickuri?

  • Mai toate site-urile de tehnologie din lume au scris pe acest subiect. Este suficientă o mică căutare pe Google.

   Să știi că am redactate articole de acest gen și pentru vârfurile de lance ale Samsung, avem o cășută de căutare în colț dacă ești curios.

   Pe de altă parte, răutatea gratuită este răutate gratuită. Multă sănătate și spor în toate!

 • Vasi

  Din nou, de unde aceste cifre? Cine are acces la contractele celor de la Apple?

  • cutienoua

   De exemplu aia la ifixit il fac bucati si apoi estimeaza
   Dar sa le pui pe toate impreuna , e nepretuit!😋

  • Apostol Vicentiu

   Un fel de MasterCard

  • Fiecare articol ce nu-l descoperim noi, are o sursă. Așa este și aici, la sursă găsești mai multe detalii.

 • John Doe

  Din cei 64% nu se scad prea multe. Cercetare si dezvoltare? Pai componentele sunt luate de la Samsung si altii. Marketing? Are apple nevoie de reclama? Deci 60% profit pur!
  (glumesc)

 • Bruce Wayne

  Preturile astea se mai si negociaza si la datele respective nu cred ca are cineva din presa acces. Nu cred ca plateste Apple 70$ pe un display in conditiile in care nu cumparara doar aia de la Samsung.

 • Lazar Ionut

  La ultima propozitie cu dezvoltarea care dureaza de peste 5 ani cred ca ai fost un pic sarcastic Emil :)). O sa se supere Ive.