Telefoane Mobile

iPhone X a adus la pachet și interminabile discuții în social media, pe site-urile de specialitate etc. Sunt destule persoane ce l-au cumpărat, mai ales că vorbim un telefon mobile ce a trecut serios de pragul a 1000 euro, de aici și reacțiile adverse. 

Costurile generate de piesele + procesul de manufacturare – 357.50 dolari;

Display-ul OLED este cea mai scumpă componentă – 65.50 dolari;

Carcasa din oțel inoxidabil – 36 dolari.

Spre comparație, iPhone 8 are un display de 4.7 inch ce costă în jur de 36 dolari, iar carcasa unibody din aluminiu se oprește la 21.50 dolari.

Tim Cook este CEO-ul Apple și a afirmat că prețul iPhone-urilor reflectă plusvaloarea adusă către utilizator. Marginea de profit adusă de iPhone X pentru Apple s-ar ridica la 64%. Totuși, aici nu este pusă și partea de cercetare & dezvoltare, marketing etc. Trebuie să ne amintim că Jony Ive a declarat că iPhone X se află în proces de dezvoltare de peste 5 ani.

Sursa: TechInsights.com
Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note9 + Huawei Mate 20 Pro + OnePlus 6T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.