Software

Am utilizat Android Auto pe smartphone, nu am testat niciodată pe un automobil cu unitate multimedia compatibilă. Nu știu de ce, dar aveam impresia că partea de comunicare între smartphone și unitate se realizează wireless, dar înțeleg că era nevoie de un cablu care să facă conexiunea. 

Google a sosit cu un update, iar de acum există și opțiunea în a realiza comunicarea fără fir între smartphone și automobil.

Sunt câteva condiții ce trebuiesc a fi îndeplinite:

  1. Unitate multimedia compatibilă cu Android Auto Wireless;
  2. Unul dintre următoarele telefoane mobile: Pixel, Pixel 2, Pixel XL, Pixel 2 XL, LG Nexus 5x sau Huawei Nexus 6P;
  3. Android Auto de la versiunea 3.1 în sus;
  4. Cablu USB care să facă setarea inițială.

Cred că Android Auto va funcționa în modul wireless și pe alte telefoane mobile, în viitorul apropiat. Pe de altă parte, cred că fiecare producător auto va încerca să-și actualizeze unitățile multimedia spre a le face compatibile, dar asta se va întâmpla pe termen lung.

Sursa: AndroidAuto
Categorii: android

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note9 + Huawei Mate 20 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.