Telefoane Mobile

TechInsights a făcut o analiză orientativă a costurilor generate de componentele integrate pe iPhone Xs Max. A rezultat un cost de 443 dolari, cu aprox. 50 dolari peste iPhone X-ul din 2017. 

Cele mai scumpe componente:

  1. Ecranul OLED – 80.50 dolari (produs de către Samsung);
  2. Procesorul Apple A12 Bionic + Modem – 72 dolari;
  3. Memoria  – 64.5 dolari;
  4. Carcasa + părțile mecanice – 58 dolari;
  5. Camerele foto și video – 44 dolari.

Prețurile practicate de Apple pentru iPhone Xs Max (am păstrat referința în dolari, pentru că și componentele sunt puse în aceeași monedă):

  • iPhone Xs Max de 64 GB – 1099 dolari;
  • iPhone Xs Max de 256 GB – 1249 dolari;
  • iPhone Xs Max de 512 GB – 1449 dolari.

Analiza legat de costul componentelor raportat la prețul de magazin trebuie să țină cont de elemente ce nu sunt prinse în calcul: cercetare și dezvoltare, logistică, software, marketing, partea de servicii postvânzare  garanție etc.

Este clar că Apple are un profit frumos pentru fiecare unitate vândută și iPhone-ul joacă un rol crucial în evaluarea de piață la peste 1 trilion dolari.

Sursa: TechInsights.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.