Software

Samsung GALAXY S8, S8 Plus și Note8 pot fi utilizate alături de Samsung DeX spre a avea o experiență software similară cu cea de pe un PC. Bineînțeles, alături de DeX mai sunt necesare: monitor, tastatură și mouse. 

Ingram Micro alături de Samsung și Amazon au gândit o soluție ce permite accesul smartphone-urilor Samsung amintite către o experiență Windows completă.

Samsung GALAXY S8, S8 Plus și Note8 + Samsung DeX + Amazon WorkSpaces și Microsoft Windows Desktop as a Service (DaaS) = experiență similară cu cea de pe desktop PC cu Windows 10 (doar că în cazul lui S8, S8 Plus și Note8 avem un desktop virtual).

Este și o perioadă gratuită de testare de 30 de zile, dar doar în SUA, Marea Britanie, Olanda, Franța, Canada, Belgia și Austrlia. Oferta gratuită se desfășoară prin aplicația Windows Desktop Free Trial DeX din magazinul de aplicații Galaxy Apps.

Avem multă putere de procesare în smartphone-urile premium lansate în ultimul an, putere ce nu este pusă la lucru în mod real de aplicațiile și jocurile existente în Google Play. Mi-aș dori să văd o soluție matură și la îndemână spre a transforma smartphone-ul în PC ad-hoc, mă refer la un Samsung DeX capabil să emuleze Windows 10 + aplicațiile și serviciile aferente.

Sursa: TechRadar.com
Categorii: software

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro;

Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ.

Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

 • Pingback: Cum poți utiliza Windows 10 pe Samsung GALAXY S8, S8 Plus și Note8 - Stiri ultima ora, stiri online()

 • Daniel

  Eu cred că asta e viitorul. Smartphone-urile devin din ce in ce mai puternice dar la ce folos dacă toată puterea de procesare o folosim sa citim mail-uri și să dăm apeluri? Sper în viitor sa nu mai existe laptopuri, locul acestuia sa fie luat de smartphone.

  • Tudor P.

   De ce speri asta? Pai smartphone-ul poate inlocui unitatea centrala, dar pentru o experienta placuta, va fi nevoie de un ecran mai mare. Daca dispare laptopul, o sa cari monitorul, tastatura si mouse-ul dupa tine? Laptopul are rolul lui si nu cred ca va disparea.

  • theozanhan

   De acord

  • Porcu 2D

   nu cred ca asta e vitorul pc-ul și laptopul nu vor murii nici peste 10-15 anii asta e doar un fel de alternativa vedem pe viitor daca prinde sau nu.

 • Este un start bun ! Le doresc succes !

 • Mihai Ravici

  Proiectul Windows pe procesoare ARM a murit oficial de ieri. Nu mai putem visa la asta.

 • ovo

  Cu grijă!

 • Ssreload Silviu

  De ce nu ar fi viitorul? Momentan este doar un pas… Viitorul ar putea fi bazat pe ce avem acum și rafinat pe parcurs. Telefonul va fi evident unitatea centrala. De înlocuit desktopul este simplu în linii mari. Conectare multipla cu o tastatura și un mouse wireless, monitor după preferințe… un TV, un proiector sau diverse opțiuni pe care le vom avea.
  Un pic mai interesant mi se pare înlocuirea laptopului… dar iar, depinde de mediul unde avem nevoie să îl folosim. O variantă aș vedea prin înlocuitul ecranului cu ochelarii VR… de ce nu?! Nu știu cât de confortabili sunt încă la utilizare îndelungată… dar vorbim de viitor. Deci presupunem ca se vor optimiza.
  Ce dubii am eu sunt însă legate de OS. Dacă ma gândesc ca windowsul este temelie pentru atatea programe (iată de exemplu cele de proiectare peste Autocad)… abia de data asta încep sa am îndoieli asupra finalului de drum al computerelor.
  Dar… om trăi și om vedea (care vom mai apuca)