Arhiva

Sau mai exact: Cum sa intri pe internet de pe calculator folosind conexiunea de date a operatorului GSM si iPhone-ul.

UPDATE: Aplicatia PdaNet din Cydia te ajuta sa te conectezi mult mai usor insa este gratuita doar pentru 15 zile.

Trebuie sa ai iPhone-ul deblocat iar setarile pentru internet pe telefon trebuie sa fie introduse corect (setari pentru toti operatorii). Daca nu ai activat serviciul de Internet Mobile suna la relatii cu clientii iar ei iti vor activa serviciul.

Pasul 1

Intra in Cydia sau Installer si cauta urmatoarele aplicatii: 3proxy din Networking si MobileTerminal din Terminal Support. Instaleaza-le apoi da un restart iPhone-ului.

Pasul 2

Pe calculator creeaza o retea Wifi Ad-Hoc fara sa ii pui parola de acces.

Pasul 3

Pe iPhone intra in Settings/Wifi si conecteaza-te la reteaua Ad-Hoc realizata la pasul anterior apoi apasa pe sageata din dreptul retelei pentru a intra in setarile acesteia. Noteaza adresa IP, iti va fi necesara la pasul urmator.

Pasul 4

Deschide aplicatia Terminal, scrie “socks” si apasa Enter (Return).

Pasul 4

Intra in Safari si acceseaza o adresa web oarecare. Pentru ca reteaua Wifi Ad-Hoc la care esti momentan conectat nu are o conexiune la internet, iPhone-ul va trece pe reteaua telefoniei mobile pentru a se conecta la acea pagina.

Pasul 5

Pe calculator, intra in Firefox apoi in setarile acestuia (Tools/Options/Advanced/Network) iar in fereastra Connection apasa pe Settings. In fereastra nou aparuta bifeaza “Manual Proxy Configuration” iar in campul SOCKS Host introdu adresa IP notata mai devreme si scrie portul “1080” in casuta alaturata. Daca alte campuri sunt completate initial, sterge continutul lor.

Pasul 6

Tot in Firefox, introdu in address bar “about:config” iar in campul Filter scrie “Socks”. Dublu click pe campul “network.proxy.socks_remote_dns” si schimba-i valoarea din “false” in “true” apoi restarteaza Firefox. Dupa restart incearca accesarea oricarei pagini in Firefox. Daca pagina nu se incarca repeta pasii de la 2 la 6.

Daca vrei sa anulezi “Internet sharing-ul” pe iPhone acceseaza Terminal si tine apasat butonul Home pentru cateva secunde.

Categorii: arhiva

Despre autor

Fondator Gadget.ro. Scrie atunci când timpul îi permite. Axat pe partea de productivitate.

 • sebi

  Salut.
  La mine nu merge mai bine spus nu se deschide nici o pagina in Safari el ramane butat tot pe reteaua Wifi Ad-Hoc si spune ca nu se deschide.Daca inchid reteaua Wifi atunci se deschide cu 3G.

 • Salut sebi…mai repeta procedura, poate e o chichita.

 • fuzu

  merge pe firmware 2.2 ?

 • Pingback: De ce sa faci Jailbreak? | iPhone Help Desk()

 • ady

  salut!!am ver 2.2 si am incercat de 4 sau 5 ori si nu merge,nu mi se deschide pagina de firefox ce pot sa fac?ca pana acum numai cu credit am umblat cred ca am consumat vreo 50eursau mai mult, sunt de la sat si nu am de unde sa iau wireles

  • Tu vrei sa accesezi internetul pe calculator prin telefon sau invers?

 • Augustin

  Cum pot accesa internetul pe calculator dar de pe un iPhone 3 G. Puteti sa-mi spuneti si mie? SVP.

 • Augustin

  Am internet nelimitat pe iPhone, cine ma poate invata cum sa folosesc calculatorul pentru a naviga pe internet folosind iPhone-ul

 • unbray

  salutare….spunetimi si mie daca se poate sa trimit fisiere de pe pc pe iphone si invers dar fara cablu de date (pt ca nu am :|) daca da spunetimi si mie cum as putea va rog mult