Diverse

Problema autonomiei pe telefoanele inteligente din ziua de azi o cunoaştem cu toţii, însă din păcate producătorii se fac că nu au soluţii pentru aceasta. În loc să primim smartphone-uri cu autonomie de 3-4 zile, companiile ne fentează cu tot felul de soluţii de încărcare a bateriilor care uneori funcţionează, alteori sunt doar marketing (încărcare rapidă, încărcare wireless care nu prea e wireless şi tot aşa).

Se pare că Sony vrea să vină cu o altă idee şi mai năstruşnică şi a patentat o tehnologie de încărcare a bateriei unui telefon prin intermediul altui telefon şi nu numai. Pe scurt, eu îmi voi putea încărca wireless smartphone-ul utilizând energia altui device.

Patentatul US20170064283 spune că noua tehnologie Sony va putea transfera wireless atât energie, cât şi date, între două electronice: smartphone-uri, tablete, televizoare, computere etc. Pentru a face acest lucru, cele două terminale ar trebui să integreze un sistem de antene în stilul celui NFC existent deja pe numeroase telefoane. Acest sistem va include câte două antene / device: una pentru transfer de energie şi cealaltă pentru transfer de date.

Acelaşi patentat ne spune că procesul de transfer (indiferent dacă este de energie sau de date) se va face pe acelaşi principiu ca Wi-Fi hotspot. Cineva va căuta un device compatibil şi se va conecta la acesta. Dacă vor fi mai multe rezultate, îşi va putea selecta fără probleme unul dintre acestea.

Până aici totul sună bine. Această tehnologie are şi o mica / mare hibă: pentru a se putea face transferul de energie, celălalt device trebuie să fie conectat la priză. Nu se va putea trimite energie de la un terminal care este pe propria baterie. Pam, pam.

Această tehnologie Sony ar putea fi utilă atunci când îţi uiţi încărcătorul acasă şi te ajută cineva care îl are la el, însă mi se pare destul de limitată. Cred că Sony o poate cizela şi nu mi-ar displăcea să vedem baterii externe cu încărcare wireless (adevărata încărcare wireless).

Mulţumim de pont Tudor P.

Sursa: whatafuture.com
Categorii: sony

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 3T, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.

 • Tudor P.

  Cu placere. Aceasta tehnologie este la inceput, cu siguranta se va gasi rezolvare si vor elimina aceasta hiba.

 • Pingback: În curând am putea vedea smartphone-uri Sony care îşi vor încarca wireless bateria utilizând energia altui telefon - Stiri ultima ora, stiri online()

 • Greuceanu

  Hmmm…
  Tocmai voiam să recomand ca la orice telefon Sony cu o astfel de tehnologie achiziționat, să fie cumpărat și un Allview P8 Energy și totul va fi bine.
  Dar nici măcar P8 Energy nu ajută decât dacă e in priză. La naiba! :D

 • Innoxius

  Sony Vampire Bloody Edition :))

  • Greuceanu

   E Sony care suge de energie alte telefoane.
   Adică Sony Energy Sucker! :))

 • Daniela Sima

  Telefonul strigoi. Daca vad pe cineva cu sony imi iau telefonul de pe masa si il bag in geantă :)

 • Harap Alb

  Cât de departe suntem de mentalitatea unui japonez. La sute de ani lumină.
  1. În primul rând ideea de bază este de ”a dona” și în niciun caz de ”a fura”. ”Donezi” energie unui prieten aflat la nevoie.
  2. Mi se pare firesc ca ”celălalt device trebuie să fie conectat la priză”. Donezi sânge, bani etc doar când ai de unde pune la loc, corect ?
  3. La fel ca și în cazul transferului de fișiere așa și transferul de energie se va face doar cu acceptul ”expeditorului” (donatorului). Este exclusă din start ideea că poți ”fura” energie de la vecin.
  4. Această idee (tehnologie) o văd utilă cel mai mult în spațiile publice: restaurante, aeroporturi etc.
  5. Nu înțeleg de ce aș avea nevoie să-mi încarc wireless bateria externă (de rezervă) ? Cu roata de rezervă de la mașină oare cum procedăm ?
  6. În final, uităm (omitem) esența problemei (tehnologiei): cam asta înseamnă încărcare wireless și nu cea prezentă în ziua de astăzi, mult mediatizată.
  7. Deocamdată, tehnologia este în faza de teorie (proiect). Sunt sigur că v-a mai fi cizelată la punerea în practică.

  • Innoxius

   Sper că japonezii ăia stau mai bine și la simțul umorului.

  • Harap Alb

   Nu prea cred. Românilor, în schimb, totul li se pare ”o glumă”. Suntem, într-adevăr, ”țara lui Stan și Bran”.

  • Alexandru Stan

   Vand juma’ de tara.

  • Greuceanu

   Japonezii ăia sigur stau mai bine la simțul umorului.Spre deosebire de alții.

  • Cosmin Musat

   6. O incarci pentru a-ti transfera energie catre telefon, cam asta este rostul. Si incarci telefonul wireless, nu bateria externa.

  • Harap Alb

   Mi se pare cam aiurea să încarci wireless bateria externă pentru ca apoi să transferi în mod clasic (prin cablu) energie către telefon. Mult mai Ok mi s-ar părea exact invers: să încarci clasic bateria externă pentru ca apoi să transferi wireless energie către telefon. Posibil ca la asta să te fi gândit și tu dar să nu fi înțeles eu. Sorry, dacă este adevărat.

  • Cosmin Musat

   Pai la asta m-am gândit, îți dai seama. Ar fi foarte comod să ai la tine în rucsac o baterie externă și să îți încarci telefonul fără a scoate bateria din rucsac.

 • Ionut

  Hai ca suna interesant viitorul mai ales ca citesc acest articol la cateva minute dupa ce am vazut Passengers. Deja am fantezii cu cateva chestii de acolo, bineinteles facand abstractie de Jennifer Lawrence :))))).

  • Greuceanu

   Ți-a plăcut androidul care servea la bar? :D

  • Innoxius

   Oare era root-at? Oare avea custom ROM? 😀

  • Ionut

   La cum se misca sigur era android in stare pura, fara alte modificari aduse de producator :)

  • Ionut

   Da….chiar m-a impresionat naturaletea din miscarile lui :))

  • Harap Alb

   Un film produs de către Sony (Columbia Pictures). :))

  • Ionut

   Exact!!!

 • Ma astept sa fure Apple tehnologia si sa o faca super apreciata !!!