gAuto

Nici bine nu s-a terminat scandalul Dieselgate în care Volkswagen a fost prinsă fraudând rezultatele testelor antipoluare pe motoarele diesel în perioada 2005 – 2015, că unul nou se iveşte la orizont. Procuratura din Stuttgart investighează Daimler AG, proprietara brandului Mercedes-Benz, de emisii poluante excesive la peste 1 milion de maşini diesel vândute în perioada 2008 – 2016.

Procurorii din Stuttgart au percheziţionat în luna mai sediile producătorului auto din Germania, iar în acest moment cel puţin două persoane sunt cercetate penal pentru fraudă. Chiar dacă compania cooperează şi oferă toate informaţiile necesare desfăşurării anchetei, se pare că Daimler AG a “mers prea departe cu interpretarea prevederilor referitoare la tratamentul emisiilor”.

Practic Daimler AG a utilizat pe motoarele diesel OM 642 şi OM 651 un dispozitiv ilegal care permitea obţinerea unor rezultate mai puţin poluante în timpul testelor. Aceste motoare au fost utilizate doar pe maşini Mercedes-Benz comercializate în Europa şi Statele Unite ale Americii.

Conform informaţiilor actuale, procuratura ar avea dovezi clare de încălcare a legii, însă nu se ştie încă dacă legile au fost încălcate cu bună ştiinţă sau Daimler AG a exagerat cu interpretarea regulamentelor oficiale.

Acţiunile Daimler AG au scăzut cu 3%, iar eventualele costuri de reparare a ilegalităţii ar putea depăşi 500 milioane de euro.

Sursa: fortune.com
Categorii: gauto

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 3T, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.

 • Pingback: Daimler AG, proprietara brandului Mercedes-Benz, este acuzată în Germania de fraudă privind emisiile poluante - Stiri ultima ora, stiri online()

 • ovo

  Volkswagen, nu Wolkswagen!

  • Cosmin Musat

   Mea culpa. Am modificat.

 • theozanhan

  VOLKSWAGEN, nu WOLKSWAGEN! Daca era Dacia scriai corect…

  Jignesti brand-ul preferat de romani, pardon TDI e brand-ul preferat. Fac caterinca!
  Ca o paranteza a fost ce e mai sus.
  Toti fura! In schimb, Toyota ma incanta cu hybridele, au renuntat la motoarele diesel, 2.2 diesel benz

 • cutienoua

  Pt Sua asta inseamna ca masinile diesel nu vor mai fi importate ever de la nici un brand.
  inainte de VW honda,toyota hyundai toti aveau planuri sa aduca motoare diesel anul acesta,dar au renuntat.

  • theozanhan

   Toyota? Stiu ca prin lexus v a adus 3.5 V6 Hybrid si 2.5 l4 hybrid, renuntand la celebrul 2.2 CDI. Stiu doar de nissan ca prin infiniti inca are motoarele diesel 2.2 originare benz si mai nou 3.5 v6 hybrid. Hyundai(Kia) vand bine in Us? Stiu ca si kia s a apucat de hybride cu 2.0 benzinare , btw arata bestial noul optima( sau k5 cum se numeste acolo)

 • Constantin

  Nihil novo sub sole…