Concurența lui Microsoft Lumia 950 este formată din Samsung GALAXY S6, iPhone 6S, LG G4, HTC One M9, Sony Xperia Z5, LG Nexus 5X și orice alt smartphone considerat de top și diagonală de până în 5.5 inch. 

Pe de altă parte, Microsoft Lumia 950 XL concurează cu Samsung GALAXY Note 5, Huawei Nexus 6P și orice alt phablet cu ecran de peste 5.5 inch și configurație hardware puternică.

Răspund direct la întrebarea din titlu.

Windows Continuum;

Nu mă impresionează faptul că pe partea de securitate au adus scanner pentru iris sau că la camera foto se folosește triple-LED flash. Windows Continuum arată trendul viitorului în ce privește telefonul inteligent, acest terminal ce tinde a devenit un all-in-one (smartphone, cameră foto și video, player muzical, PC etc).

Este prima generație și cred că Microsoft nu va renunța la Continuum. Se investește enorm pe Research & Development în domeniul telefoanelor mobile, mai mult decât în lumea laptopurilor, PC-urilor clasice. Nu va fi atinsă performanța unui PC de top curent, dar ecartul va deveni din ce în ce mai îngust, iar majoritatea operațiunilor făcute pe PC le vei face pe smartphone-ul conectat la display dock.

Ce înseamnă majoritatea operațiunilor?

Elemente importante cum ar fi browsing-ul, editarea documentelor Office, editări de bază în ce privește fotografiile și clipurile video, accesarea YouTube, jocuri cu elemente grafice destul de avansate / nu jocuri de tip consolă de zeci de GB, aici aș pune și eticheta momentan. Viitorul nu se știe ce ne aduce. Plus că magazinul de aplicații are destule jocuri interesante, la costuri modice sau oferite în mod gratuit.

Prin Windows Continuum, Microsoft fentează puțin și embargo-ul pe care Google i l-a pus în ce privește folosirea aplicațiilor și serviciilor sale.

Toate telefoanele de top cu Android și iPhone-urile nu au un astfel de feature, repet, momentan. Microsoft nu va rupe în ce privește vânzările, dar s-ar putea să atragă o categorie vastă de persoane angajate în mediul business.

Mai multe detalii legate de Windows Continuum;

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.