Telefoane Mobile

Toţi ştim că un smartphone cu 16 GB spaţiu de stocare şi fără slot pentru card microSD poate fi o mare pacoste pentru utilizatori. În realitate putem beneficia de maxim 11-12 GB, iar după instalarea a câtorva aplicaţii şi jocuri sau realizarea de fotografii / filme ne dăm seama că trebuie să eliberăm memoria. Dar ce te faci atunci când telefonul poate filma şi în format 4K precum o face iPhone SE sau iPhone 6S?

Apple insistă în continuare să lanseze iPhone-uri cu capacitate de stocare de 16 GB. Dacă ceilalţi producători de talie mondială au ridicat ştacheta la un minim de 32 GB, compania cu sediul în Cupertino continuă aceeaşi strategie. De ce? Este foarte simplu. Profitul. Majoritatea utilizatorilor sunt conştienţi că un iPhone cu 10-11 GB utilizabili este o mare problemă la casa omului, de aceea preferă să achiziţioneze versiunea superioară de 64 GB.

Ce înseamnă acest lucru pentru Apple?

Wayne Lam, un analist al firmei de cercetare HIS Technology, a declarat că pentru a produce un iPhone cu 64 GB spaţiu de stocare Apple plăteşte în plus doar 12 dolari raportat la versiunea de bază de 16 GB. De obicei această versiune este cu 100 dolari mai scumpă (vezi cazul iPhone SE sau iPhone 6S), ceea ce înseamnă că restul de 88 dolari intră direct în buzunarul profitabil al companiei.

Chiar dacă Apple neagă aceste calcule, sunt sigur că diferenţa faţă de realitate nu este foarte mare. La un calcul scurt, dacă în loc de 10 milioane iPhone-uri cu 16 GB, se cumpără 10 milioane de iPhone-uri cu 64 GB, rezultă un profit de 880 milioane de dolari doar din diferenţa de memorie internă. Aceasta nu include alte costuri, deoarece un chip este înlocuit cu altul şi atât.

iphone

Sursa: businessinsider.com

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 3T, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.