Smartphone

Leagoo T5c este un smartphone ce punctează destul de bine la raportul preț / specificații, cel puțin la prima vedere. Are câteva elemente ce-l individualizează față de alte telefoane mobile ieftine, în primul rând nu folosește un procesor MediaTek. 

1. Procesor cu tehnologie Intel X86 Airmont pe 14nm;

Leagoo T5c folosește procesorul Spreadtrum SC9853I de tip octa-core la 1.8 GHz pe 64-bit, realizat pe un proces de litografiere în 14nm FinFET. Pentru un smartphone de 100 dolari aș spune că avem un CPU interesant, unul care ar trebui să se descurce cu orice aplicație sau joc.

Îl depășește pe MediaTek 6750 în performanțele atinse în testele de benchmark pe single core, multi-core, dar și la nivel general. În AnTuTu a prins 50.905 puncte, mă raportez mereu la preț și pentru suma respectivă nu-i chiar rău.

2. Tehnologie DEPTH MAP din procesorul Spreadtrum pentru camera duală;

DEPTH MAP este o tehnologie integrată de procesorul Spreadtrum ce analizează informația primită de la camera duală și îl ajută pe smartphone să permită focusul pe obiectele din apropiere sau depărtare. Teoretic, astfel este adus un bokeh mai bine realizat. Acum nu știu ce să zic, proba de foc este în realitate. Îmi vine greu să cred că vom avea cine știe ce fotografii pe un telefon de 99 dolari. Dacă se descurcă onorabil și tot este o mare realizare.

3. Raport preț / specificații;

În 99 dolari este adus un telefon mobil cu procesor octa-core pe 14nm, Mali-T820 GPU,  3 GB memorie RAM de la Samsung, 32 GB spațiu de stocare de la Sandisk, cameră duală cu senzor Samsung de 13 Megapixeli și OV de 2 Megapixeli, baterie LG de 3050 mAh cu încărcare la 5V / 2A, cititor de amprentă cu timp de răspuns de 0.1 ms, display IPS de 5.5 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli.

4. Viteze bune în download și upload, calitate ridicată în apelurile de voce;

Au realizat ceva teste, iar performanțele atinse de Spreadtrum SC9853I au fost peste MediaTek Helio P23, sub Kirin 970 – ce s-a descurcat cel mai bine, în apropierea lui Snapdragon 835. Este vorba de download și upload în diferite medii (la drum, mall sau în spațiile de birouri).

Îl găsiți în oferta Gearbest, iar costul în etaoa de precomandă coboară de de la 129 dolari la 99 dolari.

5. Design clasic;

Accentul este pus pe specificațiile hardware și nu pe design. Sunt destule persoane ce preferă un produs ce nu adune cine știe ce artificiu de marketing, fără sticlă pe partea spate, o carcasă cu șasiu metalic etc.

Hands-on cu Leagoo T5c;

Mai multe detalii în galeria de imagini:

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.