Retelistica

Am citit articolul cu oferta Telekom ce presupune trei luni gratuite la abonamentele contractate pe partea de portare și îmi dau seama că păstrează un tipar brevetat. 

Să ne uităm pe pliant:

Și se spune că te portezi la Telekom că ai NET 4G NELIMITAT PE BUNE și totul la 5 euro pe lună. Sunt câteva scăpări, cu ghilimelele de rigoare:

  1. Prețul de 5 euro este valid pentru cei ce activează la pachet și un serviciu fix al Telekom (internet fix etc);
  2. Cei ce nu activează și un serviciu fix, costul este de 7 euro pe lună după cele 3 luni oferite ca bonus;
  3. Internetul 4G Nelimitat pe bune este doar un gimmick de marketing, este o limitare de viteză la 1.5 Mbps pentru serviciile de streaming.

Punem la pachet și comenzile online de pe Telekom.ro ce funcționează defectuos. Nu mai spun că omul așteaptă și acum să-și recupereze o plată făcută cu cardul.

Rețeta descrisă mai sus cu 5-ul ce este 7 și internetul NELIMITAT ce de fapt are o stelută importantă pe acolo, nu este prima abordare de marketing a operatorului magenta. Vă aduc în atenție și promo-ul 5 – 5 – 5 cu internet fix, TV și telefonie mobilă ce de fapt după trei luni se transformă într-un 13 – 5 sau ceva de genul.

Au fost situații în care persoane ce au făcut comenzi pe Telekom.ro s-au trezit în cutia cu telefonul și cu un abonament, deși în etapele de comandă pe website-ul amintit nu a existat nicio precizare în acest sens. Noroc că în 2 săptămâni aveți dreptul legal în a anula un astfel de contract.

Soluția?

Citiți contractul de mai multe ori și nu vă lăsați păcăliți de formulările atractive.

Categorii: retelistica
Tag-uri: Telekom
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.