Smartphone

Am avut câteva lansări de marcă: Samsung GALAXY Note8, Xiaomi Mi Mix 2, LG V30, Sony Xperia XZ1, iPhone X, iPhone 8 și 8 Plus. O mică problemă cu toate aceste dispozitive pentru o piață emergentă precum România: prețul. 

Nici nu am timp să mă obișnuiesc cu telefoanele mobile ce sosesc la review în cascadă. Totuși, dacă ar fi să aleg un smartphone pe care mi l-aș achiziționa pe sfârșit de 2017: Xiaomi Mi A1 ar fi această alegere din câteva puncte de vedere:

  1. Îl vom avea pe canal oficial și în țara noastră, de aici trag concluzia că nu vor mai fi probleme majore cu partea de service, garanție ca atare etc. România face parte din cele 37 de țări în care smartphone-ul companiei chineze urmează a fi importat.
  2. Android în stadiu nativ, fără modificări la nivel de interfață grafică, fără bloatware. Sunt sigur că se va mișca ireproșabil în rularea aplicațiilor și jocurilor.
  3. Update spre Android 8.0 Oreo, direct de la Google. Face parte din programul Android One, de aici și suportul Google la nivel de software. Nu vei avea parte de o supriză negativă să rămână blocat pe cine știe ce versiune software. Cu Android nativ sunt sigur că va primi suport și din partea dezvoltatorilor de custom ROM-uri.
  4. Raport preț / specificații. În 200 euro aduce display IPS de 5.5 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, procesor Qualcomm Snapdragon 625, 4 GB RAM + 64 GB stocare și slot combo (dual-sim sau single sim + slot pentru cardurile microSD, 4G, Wi-Fi ac, USB Type-C, cameră duală cu 2 x 12 Megapixeli).

În aprox. 920 lei aș spune că nu are rival pe măsura sa. Sper să debuteze cât de curând și în țara noastră, o să încerc a-l face rost la review. Cred că programul Android One ar trebui să fie preluat de cât mai multe companii A-list sau B-list, pe segmentul low-cost în mod special. Xiaomi-ul discutat în articolul de față îl consider a fi din segmentul mid-range.

Update: Nu știu de ce, dar Xiaomi Mi A1 mă duce mereu cu gândul la Xiaomi Miau. :)

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.