Accesorii inteligente

Pe vremea când am intrat în ecosistemul Google, adică la final de 2012, Xposed Framework reprezenta un musai pentru cei care doreau maximul de la telefonul lor cu Android. E drept că asta venea cu un risc la pachet – root care putea duce la anularea garanției, pentru că te jucai cu setările de bază ale sistemului.

O dată cu trecerea timpului, Big G a început să aplece urechea și la comunitatea independentă de dezvoltatori și a preluat tot mai multe din ceea ce aceștia includeau în custom rom-uri și prin modulele Xposed. Drept urmare, multă vreme – cam de doi ani – nu am simțit nevoia de a încerca noile iterații. La fel de adevărat este și faptul că, de la achiziția lui Huawei Nexus 6P, am stat prea puțin pe versiuni oficiale stabile de Android, pentru că am testat toate imaginile de dezvoltator (developer previews) publicate de gigantul din Mountain View.

La început de an, rovo89, din echipa XDA, a lansat o versiune beta de Xposed Framework. Din moment ce aveam deja acces la fișierele de sistem (telefonul era deja rootat), am decis să îl încerc. De data asta am decis să îl instalez din Magisk Manager. Detalii despre cum se face puteți găsi aici.

Ce pot spune după trei săptămâni de utilizare?

Spre deosebire de anii trecuți, nu simt nevoia să instalez decât 2 module:

  • GravityBox: pentru că vroiam să mut ceasul pe mijlocul zonei de notificări și pentru că îmi oferă opțiunea de a debloca telefonul imediat de am tastat pin-ul, fără a mai apăsa OK
  • YouTube AdAway: pentru că înlătură automat reclamele din aplicație

Greenify o foloseam deja, deci nu o pun la socoteală.

Categorii: android
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.