Opinie

Articolul legat de Digi Mobil scris într-o seară de duminică a avut un succes neașteptat. Nu știu dacă ideea de la final a fost prinsă. Sunt mulțumit de serviciile RCS-RDS la momentul actual, dar nu mi-a plăcut modul în care au livrat informația legată de roaming. Mă așteptam la un plus de profesionalism.

Ieri de dimineață așteptam un curier și un vecin cu o falcă în cer și una în pământ agita niște hârtii prin mână și strică către mine: “Ai abonament de ăla, de 5 euro la RCS-RDS??? E țeapă…

Am apucat să preiau pachetul de la curier și m-am dus către el să văd despre ce este vorba. Are abonamentul Digi Optim Nelimitat de 5 euro și s-a trezit că la cost control avea 11 euro, cost suplimentar. Instantaneu l-am întrebat dacă a vorbit pe internațional și mi-a confirmat că a vorbit în Italia. Între altele mi-a spus că un alt cunoscut de-al lui s-a trezit cu peste 400 de lei de plată pe factură, tot la fel pe convorbiri internaționale.

Niciunul dintre ei nu a citit contractul ca atare și au crezut că minutele nelimitate sunt valabile în orice rețea națională și internațională, în spațiul Uniunii Europene.

În contract se specifică pentru abonamentul Digi Mobil Optim Nelimitat:

NELIMITAT în RCS-RDS;

NELIMITAT în alte rețele***;

NELIMITAT la sms-uri în RCS-RDS și tarifele sunt diferențiate pentru mesajele trimise în alte rețele naționale sau internaționale. 

Acele trei stelute specifică că sunt acoperite rețelele fixe și mobile naționale, dar și principalele rețele de telefonie fixă ale statelor UE,  principalele rețele mobile din Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Irlanda, Luxemburg, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia, Spania, Islanda, Suedia, Marea Britanie + principalele rețele de telefonie fixă și mobilă din SUA, Canada și China.

contract-Digi-Mobil

Nu se poate pune semnul egal între PRINCIPALELE și TOATE rețelele de telefonie fixă și mobilă. De aceea trebuie să te informezi în prealabil când suni pe un anumit număr, dacă intră sub incidența minutelor gratuite din Digi Mobil. Poți suna la relații cu clienții și afli dacă numărul respectiv se află în acele rețele principale.

Am mai citit un caz în secțiunea de comentarii de pe site în care un proaspăt client al RCS-RDS a efectuat 11.000 de minute către un număr de Italia, într-o singură lună și abonamentul a fost restricționat. 11.000 de minute = peste 6 zile a câte 24 ore. Nu-mi explic cum a putut vorbi atât de mult.

Aș recomanda tuturor să se intereseze mai bine și să acționeze în consecință. RCS-RDS are abonamente interesante, iar dacă spuneau de la început de limitările în roaming pe partea de trafic de date aș fi înțeles și articolul anterior nu mai era scris. Nu ai cum la 5 euro să primești marea cu sarea și anumite concesii se fac. Vestea bună este că Vodafone, Orange și Cosmote nu stau cu mâna în sân, iar la fidelizare te alegi cu beneficii excelente pentru 10 – 15 euro pe lună, unele pe care nu le primeai dacă nu se lansa Digi Mobil.

Categorii: opinie
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.