Smartphone

În primul este vorba despre tehnologia dual-core din telefoane mobile pe nwradu.ro:

Din două semestre de Arhitectura Microprocesoarelor am învăţat că nu e aşa simplu în practică. Da, e mişto cu două nuclee, dar dacă ai şi ce face cu ele. Aceeaşi problemă a fost şi pe PC-uri la început, unde nu era software optimizat pentru lucrul paralel pe două procesoare, dar măcar pentru PC-uri era o presiune majoră pentru optimizarea programelor. Pe telefoane însă… Eu folosesc Tweetdeck, Facebook, Gmail, iGO, Soundhound şi din astea, chiar am nevoie de două nuclee pentru a le rula? Îmi va trebui quad-core pentru a schimba 140 de caractere cu serverul Twitter sau pentru a citi un email? Momentan nu. Ca marketing e un instrument bun de tipul “mooaamă, două procesoare în loc de unul”, dar în practică aş prefera ca oamenii întâi să se uite pe cât de mari sau mici sunt avantajele acestui sistem, mai ales cei care scriu despre asta din postura de om tehnic.

Cred că arhitectura dual-core este un pic prea avansată în acest moment, iar beneficiile aduse vor fi evidente abia când telefoanele dual-core se vor vinde într-un număr crescut de unități. Niciun dezvoltator de aplicații nu-și permite să creeze o aplicație nișată și să se aștepte la vânzări liliputane.

Al doilea se referă la veșnica problemă a autonomiei pe terminalele mobile de ultimă generație – dojoblog.info:

Chiar nu înţeleg cum poţi duce tehnologia la asemenea cote, dar nu poţi face o baterie suficient de decentă încât să ţină măcar 5 ore de folosire non-stop. Nu cred că ar deranja existanţa unui sistem similar cu cel de la aparatele foto. Aş prefera să am 2-3 acumulatori specifici respectivului aparat şi un sistem de încarcare al lor, încât să am o rezervă la mine.

Este aiurea să achiziționezi un smartphone, să scoți o sumă de bani din buzurnar și să te trezești că trebuie să mergi cu încărcătorul după tine și cum ai dat de o priză să-l pui la încărcat.  Se poate lucra la consumul acumulatorului, dar cum deja s-a ajuns la dual-core și pe viitor – quad-core va fi destul de greu de pus în practică acest task.

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.