Diverse

Când eram mic mă uitam la desenul animat “Jetson – familia din viitor” şi eram fascinat de maşinile zburătoare cu care se plimbau prin oraş. Nu mă gândeam vreodată că voi prinde în viaţă ceva similar, însă se pare că m-am înşelat. Agenţia de Transport din Dubai a anunţat că din luna iulie oraşul va beneficia de un serviciu de taxi oferit prin intermediul dronelor.

Drona utilizată se numeşte Ehang184 este produsă în China şi poate atinge o viteză de până la 160 km / h. Vehiculul zburător este capabil să transporte o persoană cu greutatea maximă 100 kg, are o autonomie de zbor de 50 km sau 30 de minute şi este coordonată dintr-un centru de comandă prin intermediul reţelei 4G.

Ehang184 este testată deja zilele acestea deasupra străzilor din Dubai, iar până acum toate testele au fost un succes. Metoda de utilizare a dronei va fi foarte simplă: pasagerul se va urca în vehicul, prin intermediul un display cu touchscreen va alege destinaţia, iar drona va decola imediat către locaţia respectivă. După ce ajunge la destinaţie, pasagerul va trebui să plătească cursa, iar vehiculul se va întoarce automat la bază pentru reîncărcarea bateriilor.

Agenţia de Transport din Dubai lucrează intens în realizarea unor trasee optime de zbor astfel încât să nu încurce diverse activităţi din oraş.

Sursa: dailytech.com
Categorii: diverse

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 3T, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.

 • Pingback: Dubai va deveni din vară primul oraş din lume cu drone pe post de taxi-uri - Stiri ultima ora, stiri online()

 • George

  Daca nici in Dubai atunci unde?…

 • Băluţă Petrişor

  deci sa ai sub 100 kg si sa nu ai bagaje? :))

  • Cosmin Musat

   Cam da :))

  • JustSteve999

   Cred ca din cauza limitei de greutate n-o sa fie implementat si in SUA. :))

 • Ionut

  …și noi votăm PSD! :(

 • dan55

  Fara elici in tunel, cam “muscatoare” chestia pentru cei neatenti din jur. Probabil, doar cei de acolo, din Dubai, isi vor permite costul unei curse. Si inca ceva, special pentru Ionut – pe acest site discutam despre gadget-uri si nu despre voturi si politica, asa ca, mars de aici!!!

  • Horeanu Alex

   Mama ce te’ai aprins . Cred ca te’a atins cumva com lui Ionut!

  • Ionut

   Imi cer scuze daca comentariul meu ti-a provocat un disconfort psihic, pe viitor am sa incerc sa ma abtin (dar nu promit ca voi reusi).
   In alta ordine de idei, normal ca exista o legatura intre politica si gadget-uri, daca vota lumea altceva era si tata senator si acum eram in Dubai, plimbandu-ma cu drona, pe banii romanilor!
   P.S. nu se spune “mars de aici”, se spune “iesi afara javra ordinara”.

 • Pingback: Dubai va deveni din vară primul oraş din lume cu drone pe post de taxi-uri - Apple, Google, Tech, Gadgets()

 • happyday

  Daca țin bateriile cât alea de la smartfoane, nu prea-i văd bine pe pasageri. :)

 • Daniela Sima

  Si drona zice va deranjeaza daca fumez? dupa care…nu am sa va dau rest don’soara, nu aveti schimbat? :))