Smartphone

Andy Rubin a pus bazele sistemului de operare Android, iar după plecarea din Google a pornit startup-ul ce a lansat smartphone-ul Essential PH-1. Deja produsul se pregătește a intra în oferta unui operator de telecomunicații din SUA și Canada. 

Mi se pare un dispozitiv cu adevărat interesant, un device de care mi-am tot propus să scriu, dar nu am ajuns să am ocazia în a-i oferi câteva minute de atenție.

Specificații Essential PH-1;

  • IPS de 5.71 inch cu rezoluție 2560×1312 pixeli, 504 ppi, protejat cu Corning Gorilla Glass 5;
  • procesor Qualcomm Snapdragon 835 de tip octa-core cu 4 x Kryo la 2.45 GHz și 4 x Kryo la 1.9 GHz, Adreno 540, 4 GB RAM și 128 GB spațiu de stocare, fără slot pentru cardurile microSD;
  • Android 7.1 Nougat;
  • 4G, Wi-Fi ac, dual-band, bluetooth 5.0, NFC, fără jack de 3.5 mm, A-GPS, GLONASS, cititor de amprentă, USB type-C;
  • 2 x 13 Megapixeli cu f/1.9, detecție de fază și prin tehnologia laser, LED flash, filmează la 2160p cu 30 fps, 1080p cu 60 fps, 720p cu 120 fps, cameră frontală de 8 Megapixeli cu f/2.2, filmează la 2160p cu 30 fps;
  • baterie de 3040 mAh, 185 gr. și 7.8 mm grosime.

Preț în SUA – 699 dolari.

Specificațiile nu sunt rele deloc, dar Essential PH-1 mai are câteva atuuri sub mânecă. Carcasa este fabricată din titanium + ceramică prin anumite zone spre a spori senzația de dispozitiv premium, ecran de tip borderless pe trei laturi în stilul Xiaomi Mi Mix, dar și opțiunea de a-i adăuga module ce-i extind funcționalitatea în stilul a ceea ce oferă Motorola pe câteva din smartphone-urile sale.

Apreciez faptul că nu au pus niciun logo la exterior, mi-aș dori să văd o astfel de abordare și la alți producători A-list (mai ales că unele companii mari aleg să aducă brandul stilizat nu tocmai discret, deasupra sau sub ecran). Nu are jack de 3.5 mm, dar în pachetul de retail se oferă un dongle de tip adaptor de la USB type-C la jack-ul audio clasic.

Camera duală de 2 x 13 Megapixeli merge pe un sistem similar cu ceea ce oferă Huawei pe smartphone-urile sale flagship – P9 și P10. Adică avem un senzor color și altul de tip monocrom, iar din software se promite un plus de luminozitate în fotografiile făcute în low-light.

Smartphone-ul arată într-un mare fel și dorește a deveni o alternativă la vârfurile de gamă de la Apple și Samsung. Are destule elemente PRO, cel puțin la prima vedere (designul, atenția la detalii și materialele utilizate, specificațiile hardware). Mai rămâne de testat cum se descurcă pe partea de autonomie, în ce privește camera foto și video etc.

Mă bucur să văd că mai sunt jucători ce au curaj să iasă în față și să nu fie clone ale unor alte dispozitive sau pur și simplu, să nu încerce a se diferenția față de ceea ce există în piață.

Sursa: Essential.com

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.