Telefoane Mobile

Uite că s-a ajuns la CES 2013 din Las Vegas să fie anunțat și procesorul cu opt nuclee: 4x ARM Cortex-A15 și 4x ARM Cortex-A7. Începem cu declarațiile oficiale:

Noul Exynos 5 Octa introduce un concept revoluţionar la nivelul arhitecturii de procesare, fiind dezvoltat pentru cele mai sofisticate telefoane și tablete”, a declarat Dr. Woo. “Atunci când îți dorești ca aplicațiile rulate în același timp să funcționeze ireproșabil, îți dorești, de fapt, să ai cel mai bun procesor disponibil pe piață – Exynos 5 Octa”.

Cele patru nuclee pe ARM Cortex-A15 sunt elementele de bază și la sarcini mai ușoar intră cele 4 x ARM Cortex-A7. Această soluție îmi amintește de Tegra 3 și Tegra 4 unde s-a folosit 4+1, al cincilea procesor fiind subtactat și rulând când smartphone-ul este în stand-by, când se ascultă o listă cu melodii, o parte din operațiile de rutină desfășurate pe smartphone sau tabletă. Uite că Samsung duce această idee la un alt nivel.

Exynos 5 Octa este și primul chipset ce implementează tehnologia ARM big.LITTLE. Testul pentru noul CPU Samsung a fost făcut cu jocul Need For Speed Most Wanted pentru Android.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.