Software

Atunci când vrei să fii la curent cu activitatea a câteva zeci sau sute de site-uri sau bloguri se impune configurarea unui reader. Cel mai cunoscut era Google Reader. Compania americană a ales să-l închidă și un val de nemulțumire a izbucnit instantaneu în întreg mediul online. Mai ales că majoritatea redactorilor din online aveau un astfel de reader pe care se obișnuiseră să-l parcurgă zilnic.

Google Reader era un agregator de feed-uri RSS / Atom lansat în 2005 și închis pe 1 iulie 2013. Majoritatea utilizatorilor și-au luat datele de acolo și s-au mutat pe servicii similare. Feedly a anunțat de curând că a atins 10 milioane de utilizatori și pare a conduce detașat în preferințele utilizatorilor.

Feedly a lansat și o versiune premium denumită Feedly Pro ce aduce plata unui abonament lunar destul de modic / 5 dolari pe lună sau 45 dolari pe an. Am ales să contribui lunar. Asta și pentru că folosesc Feedly într-un mod susținut și îmi doresc să meargă mai departe. Interfața Feedly aduce aminte mult de Google Reader cu un plus pe partea de socializare, mai multe opțiuni de customizare etc.

Gadget.ro are peste 200 de abonați prin Feedly, iar FeedBurner mai afișează peste 600 de persoane abonate prin diverse alte servicii. Oferim feed full și tot conținutul îl aveți direct în reader, fără a fi nevoie să intrați și pe site. Pentru comentarii trebuie accesat site-ul. Pentru a vă abona prin Feedly trebuie la Add Content să scrieți Gadget.ro, iar feedul nostru apare listat. Feedly are aplicații dedicate pentru Android și iOS.

Ce serviciu folosiți pentru a agrega feed-urile RSS / Atom?

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.