Notebook

Fujitsu a lansat la începutul lui februarie, primul laptop destinat persoanelor de vârsta a treia (de la 60 de ani în sus). Laptopul se numeşte Fujitsu Grannote sau Lifebook AH90/P şi are un design conservator ce are ca rol simplificarea utilizării în viaţa de zi cu zi.

Printre caracteristicile destinate persoanelor vârstnice se regăsesc tehnologiile: Intellicolor (utilizarea automată a luminozităţii în funcţie de lumina ambientală), Awaseru Voice (gestionarea sunetelor înalte pentru a fi percepute cât mai confortabil), iluminare automată a tastelor care se activează în momentul în care utilizatorul apropie mâinile de tastatură, greutate diferită pentru fiecare tastă ( de la cele mai utilizate, la cele mai greu accesibile), iluminare automată a porturilor etc.

Fujitsu_GRANNOTE_02

În ce privește specificațiile sale, Fujitsu Grannote dispune de un procesor Intel Core i7-4500U, 8 GB memorie RAM, memorie internă de 1 TB, slot compatibil cu tehnologia Blu-Ray şi rulează Windows 8.1.

Acest laptop urmează a fi comercializat începând cu data de 13 februarie şi va fi disponibil prima dată doar în Japonia. Dacă această lansare va fi încununată de succes, probabil că îl vom vedea disponibil şi în alte ţări, poate chiar şi în Europa.

a1127fbe-7a4e-44ed-92d9-847c6daaeee4

Sursa: Fujitsu.com
 • Alex Opr

  Cu specificatiile astea nu suna rau deloc ! L-as folosi si eu si am ceva mai putin de 60 de ani.

  • :) un laptop care atrage si alte categorii de varsta. Din pacate, probabilitatea sa iasa din Japonia este minima.

  • Alex Opr

   Pacat ! Desi sunt destule pe piata, unul in plus nu strica pentru concurenta.

  • vladx

   E foarte posibil sa iasa, ultima data cand am vorbit cu reprezentantul Fujitsu pe EMEA a spus ca Fujitsu vor sa vina puternic in Europa deci s-ar putea sa vedem din ce in ce mai multe produse Fujitsu.

  • Cosmin Musat

   Specificatiile sunt mai mult decat onorabile.

 • Darius Budelecan

  La ce specificatii are” las folosi si eu ..si am doar 20 de ani:) sunt mai mult ca sigur ca ajunge si in europa, ce-l putin in anglia

 • vladx

  Dpdv al design-ului, pot sa zic ca Fujitsu ma atrage cel mai mult poate si pt ca se diferentiaza cel mai mult de restul lumii.

 • Petrea Andrei

  Interesanta ideea. Mai ales cand vine vorba de tastatura iluminata, sistemul Intellicolor si alte tehnologii legate de iluminare. Insa nu cred ca era necesar I7 si 8GB RAM, Nu doar pentru ca nu le vor folosi, insa va ridica pretul enorm, iar avand in vedere posibilitatile financiare ale varstnicilor…Oricum, este un laptop foarte tare, iar Fujitsu chiar surprinde ;)

 • Adrian Nicu

  Specificatii prea mari. Un i3 si 4gb RAM erau suficienti pentru web-browsing, Skype, YouTube, citirea stirilor, etc. Nu cred ca este vreun om de varsta a treia care vrea sa editeze videouri sau sa lucreze in PS/LR etc. pentru a avea nevoie de aceste specificatii.

  • Tavi

   Si bani cum sa ii ia daca ii pune i3 si 4gb ram ?

 • john

  ca sa-l faca pentru persoane mai in varsta:

  1. il faceau ca sa arate ca o masina de scris
  2. ii faceau butoanele mai mari
  3. ii micsorau rezolutia si mareau display-ul :)))))