Arhiva

Datorită faptului că o mare parte dintre noi, ne aflăm în sesiune, am să vă prezint câteva dispozitive pentru copiat peste care am dat pe internet. Aşa.. ca fapt divers.. deoarece câteodată mai avem nevoie de “inspiraţie divină”.

1. Microcăşti 

Microcăştile cred că reprezintă cea mai cunoscută metodă high-tech pentru copiat. Sunt destul de sigur că mulţi aţi auzit de ele, poate aţi şi avut. Cel mai simplu şi cel mai ieftin model, îl reprezintă cel cu colier bluetooth, microcăşti şi un magnet. Practic, colierul se pune în jurul gâtului şi are ataşat un bluetooth. Bluetooth-ul realizează conexiunea între căşti şi telefon, dar şi acţionează ca un microfon.

accesoriu-handsfree-pentru-microcasti (1)

Cea mai mare problemă a sistemul de mai sus o reprezintă microcăştile, deoarece fiind aşa mici se întâmplă să rămână blocate în ureche. Dacă acest lucru vi se întâmplă, vânzătorii spun că nu este nevoie să vă duceţi la urgenţă, ci doar să faceţi un duş fierbinte sau să folosiţi un spray de urechi.

Însă, există şi o altă variantă. În loc să folosiţi microcăştile menţionate mai sus, puteţi să vă luaţi unele puţin mai mari şi ovale. Acestea se introduc cu penseta şi se scot în acelaşi mod. Cel mai ieftin gadget pentru copiat, bazat pe microcăşti, pe care l-am găsit este acesta, la 30 de lei. Pe alte site-uri găsiţi la 59 de lei. Un singur lucru trebuie să ţineţi minte, mai mult sau mai puţin amuzant, recomandat de vânzători – dacă aveţi de gând să folosiţi microcăştile, nu uitaţi să vă spălaţi în urechi!

2. Pix cu cerneala invizibilă

Acest pix, este probabil la fel de cunoscut ca şi căştile, însă mai puţin utilizabil pentru studenţi, deoarece la facultate nu prea îţi mai este permis să ţii orice altceva pe bancă. Îţi dau ei şi ciornă şi foaie de examen, totul. Însă, pentru elevi se poate dovedi un plus. Pixul foloseşte o cerneală invizibilă pentru a scrie şi în capac dispune de o minilanternă cu LED UV pentru a putea citi ce aţi notat.

pix-cu-cerneala-invizibila

 

Cel mai mic preţ pe care l-am găsit pentru acesta, este de 40 de lei.

3. Ceas cu text reader pentru documente PDF/Word

Un alt gadget interesant, îl reprezintă acest ceas, care practic este un mp4. Are o memorie internă de 2GB, un display OLED de 1.5 inch, suportă fişerele tip .mp3, .wma, .mp4, .jpg şi .bmp, are funcţia de reportofon şi ce ne interesează pe noi, funcţia de browser E-Book. Desigur, toate acestea “ascunse” sub display-ul de ceas digital.

ceas-cu-text-reader-pdf-word

Tot ce trebuie să faceţi pentru a-l utiliza ca şi gadget de copia, trebuie să-l conectaţi la pc prin cablul de date inclus în pachet şi să vă transferaţi “materialele inspiraţionale” pe el. Preţul acestui dispozitiv este de 200 de lei.

4. Ochelari wireless cu microcască

Acest device acţionează ca şi pachetul prezentat la primul punct. Primeşti o microcască de tip oval, la care foloseşti penseta, nu magnetul, însă în loc de acel colier bluetooth aveţi aceşti ochelari ce au integrat un bluetooth cu microfon. Lentilele sunt fără dioptrii şi preţul acestui pachet este de 500 de lei. Cam scump, dar mai greu de descoperit.

ochelari-wireless-si-microcasca-pentru-copiat

5. Smartwatch – Ceasul telefon

V-am mai vorbit despre smartwatch-uri, însă cu un alt scop. Aici avem prezentat un smartwatch disponibil pe piaţă, modelul ELC007. Ceasul are un display de 1.66 inch cu touchscreen, funcţionează cu SIM pe GPRS GSM 900 1800 şi 1900MHz, are 128MB RAM, o cameră de 1.3MP, radio fm, bluetooth, music player şi altele. Pe scurt, este un telefon de pus la mână cu specificaţii de bază.

ceas-wireless-cu-sim-elc

Un plus faţă de gadget-urile prezentate mai sus, îl reprezinta camera integrată de 1.3MP pe care puteţi s-o folosiţi pentru a transmite poze sau video-uri, în caz că nu puteţi vorbi. Cea mai perfectă combinaţie, după părerea mea, ar fi acest ceas împreună cu o microcască. Astfel cred că puteţi să staţi liniştiţi tot anul. Preţul acestui gadget este de 970 de lei, dar se găsesc şi mai ieftine. Rămâne la latitudinea voastră, dacă această investiţie se merită.

Aţi avut până acum vreun astfel de device? V-a ajutat?