Retelistica

Au fost multe discuții pe meleagurile autohtone, la un moment dat se discuta aprins pe surse de o eventuală achiziție a RCS-RDS de către Vodafone, dar informațiile nu s-au dovedit veridice. 

De  4 luni de zile au început negocieri între Vodafone și Liberty Global, deținătorul printre altele și al UPC-ului din țara noastră (internet fix, cablu TV). Discuțiile erau concentrate pe operațiunile Liberty Global din Europa, iar Vodafone spera să dea lovitura și astfel să-și acopere un gol operațional.

În urmă cu puțin timp au emis o declarație comună prin care au specificat că negocierile s-au încheiat fără un rezultat concludent.

Presupun că operatorul telecom își pregătise câteva miliarde bune pentru o astfel de achiziție, iar acum s-ar putea să vedem cum pista RCS-RDS reîncepe a fi interesantă. Aș spune că un aspect este cert, Vodafone vrea să acopere partea de cablu TV și internet fix, de aici și presiunile făcute alături de Orange asupra RCS-RDS.

Vodafone + UPC ar fi devenit al treilea integrat de telefonie mobilă, fixă, internet fix și cablu TV din țara noastră, după Telekom și RCS-RDS.

Sursa: BBC.co.uk
Categorii: retelistica
Tag-uri:

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Honor View20, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.