Retelistica

Au fost multe discuții pe meleagurile autohtone, la un moment dat se discuta aprins pe surse de o eventuală achiziție a RCS-RDS de către Vodafone, dar informațiile nu s-au dovedit veridice. 

De  4 luni de zile au început negocieri între Vodafone și Liberty Global, deținătorul printre altele și al UPC-ului din țara noastră (internet fix, cablu TV). Discuțiile erau concentrate pe operațiunile Liberty Global din Europa, iar Vodafone spera să dea lovitura și astfel să-și acopere un gol operațional.

În urmă cu puțin timp au emis o declarație comună prin care au specificat că negocierile s-au încheiat fără un rezultat concludent.

Presupun că operatorul telecom își pregătise câteva miliarde bune pentru o astfel de achiziție, iar acum s-ar putea să vedem cum pista RCS-RDS reîncepe a fi interesantă. Aș spune că un aspect este cert, Vodafone vrea să acopere partea de cablu TV și internet fix, de aici și presiunile făcute alături de Orange asupra RCS-RDS.

Vodafone + UPC ar fi devenit al treilea integrat de telefonie mobilă, fixă, internet fix și cablu TV din țara noastră, după Telekom și RCS-RDS.

Sursa: BBC.co.uk
Categorii: retelistica
Tag-uri:

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note9 + Huawei Mate 20 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.