Tablete

Cred că întrebarea de mai sus este pusă de toți cei interesați să cumpere o tabletă bună la preț modic. Apropo, da. Există tablete ieftine ce oferă o experiență de utilizare la cote decente. 

1. Nu cumpărați tablete cu preț de sub 300 lei. Tabletele respective sunt importate din China, au parte de taxe vamale și TVA, transport, iar compania ce le pune brandingul + magazinul își opresc ceva profit. Logic că astfel de tablete ajung în service, în secunda 2. Nu poți oferi calitate la un asemenea cost de comercializare.

2. Specificații recomandate pentru o tabletă entry-level: display IPS cu rezoluție 1280×800 pixeli, procesor  MediaTek sau Intel de tip quad-core, 1 GB RAM, 8 GB spațiu de stocare, minim Android 4.4 KitKat, baterie de peste 3500 – 4000 mAh.

3. Procesoarele Intel și MediaTek quad-core sunt soluții destul de bune, rulează mai toate aplicațiile și jocurile din Google Play în condiții optime. Alte configurații hardware nu vă recomand, feriți-vă de Allwinner. La fel, nu achiziționați tablete cu 512 MB RAM, valoare insuficientă pentru consumul de resurse necesar unui device Android în 2015.

4. Autonomie mare pe tabletă? Recomandarea mea este ASUS, are tablete de 7 – 8 inch ce oferă 7 – 8 ore de autonomie, iar costurile de cele mai multe ori sunt corecte.

5. Nu vă orientați spre tablete cu diagonală de peste 9 inch poziționate ca preț sub 5 – 600 lei. Sunt oribile. Sub 500 lei recomand tablete de 7 – 7.9 inch. La fel, nu recomand tablete cu Windows 8 și preț de sub 200 euro. Nu sunt rele, dar Windows 8 nu are aplicații care să le pună în valoare, cel puțin la momentul actual.

Câteva tablete de sub 500 lei pe care vi le recomand:

Allview VIVA Q8 Pro – 469 lei;

Vonino Sirius Evo Z – 449 lei;

Lenovo IdeaTab A3300 – 399 lei (a primit update la Android 4.4 KitKat).

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.