Software

Google are două launchere în Play Store: Google Now și Pixel Launcher. Trebuie precizat că Google Now sosește preinstalat pe smartphone-urile Nexus, dar și pe unele telefoane mobile din portofoliul Motorola etc. 

Pe site-urile de specialitate din dot com a ajuns informația pe surse cum că Google a trimis o notificare către partenerii săi GMS cum că în viitorul apropiat se pregătește să renunțe la launcherul Google Now din 1 martie, iar orice smartphone cu software-ul instalat nu mai primește aprobarea companiei americane spre a fi comercializat.

Google le oferă posibilitatea să folosească Launcher3 din AOSP spre a dezvolta soluțiile proprii. Nu este clar cum va proceda  în a oferi update spre LG Nexus 5x, Huawei Nexus 6P etc. Mai există posibilitatea ca Google să ofere update prin aplicația de search către Google Now (așa cum a procedat și până acum).

Totuși, Google nu renunță niciodată pe jumătate la soluțiile sale software. Este clar că vrea să renunțe la Google Now, dar neclar dacă doresc să Pixel Launcher în aceeași poziție – dezvoltat oficial spre a fi implementat și pe alte telefoane mobile.

Sunt utilizator de Google Now pe mai toate smartphone-urile personale, cardurile ce pot fi accesate prin swipe de la stânga spre dreapta mi se par a fi cu adevărat intuitive (informații relevante legate de biletele de avion, locul în care a fost parcat automobilul, vremea în funcție de locație + alte date relevante în funcție de context). Dacă nu voi putea aduce Pixel Launcher, cel mai probabil mă reorientez spre Nova.

Sursa: AndroidPolice.com

Categorii: android
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.