Diverse

Situaţia financiară a producătorului de camere video GoPro este foarte dificilă, iar pentru a rămâne pe linia de plutire, compania a luat la începutul acestui an câteva decizii majore:

 • iese din segmentul dronelor, urmând ca săptămânile viitoare să vândă toate dronele Karma pe care le mai are în stoc;
 • concediază peste 300 de angajaţi în perioada imediat următoare + câţiva directori;
 • CEO-ul Nick Woodman îşi reduce salariul la 1 dolari / an;
 • preţul camerei video GoPro Hero 6 Black scade de la 499 dolari, la 399 dolari.

Aceste măsuri sunt doar de supravieţuire şi pentru că viitorul sună destul de sumbru, fondatorul companiei a declarat că este dispus la o fuziune cu un alt producător din domeniu, iar la nevoie poate chiar să vândă afacerea. GoPro colaborează deja cu JPMorgan Chase pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru viitorul companiei.

Interesant de văzut ce va face compania cu biroul său din Bucureşti, acolo unde lucrează mai puţin de 100 de angajaţi. Acesta a fost deschis în primăvara anului trecut.

Sursa: androidpolice.com
Categorii: diverse

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 3T, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.

 • Johanson Moldy

  recomand politicienilor din Ro acelasi salariu !

 • Rebelulll

  Asa-i cand ceri preturi piperate. Au observat cam tarziu concurenta care ofera calitate asemanatoare (sa zicem cel putin 60-70%) la preturi mult mai mici. Un concurent serios ii consider pe cei de la xiaomi cu YI, mijia si cu alti producatori cu, care mai colaboreaza.
  Totusi, pacat de ei.

  Sunt curios cate gopro-uri au vandut.

  • Constantin

   La drone? Ca producator bun ar mai fi DJI.

 • Bulgaru Marius-Cătălin

  Nu prind la public, inafara de Buhnici. Sa fim seriosi dai atata banet pe Karma si te tine bateria ridicol de putin. La fel si la restul dronelor de pe piata. A cam trecut trendul asta.

  • cutienoua

   esti singurul care a priceput ca e vorba de drone ! lol
   adevarul e ca toata lumea stie de camerele video, mai putini de partea de drone.
   pe mine nu m-a pasionat nici una ,nici alta. poze mai fac dar video foarte rar.

  • Innoxius

   Da, dar ei stau foarte prost la drone pentru ca stau prost la camere.

 • Innoxius

  Inca unii care nu au rezistat asaltului marelui popor chinez. Pentru ca problemele sunt dinainte de drone, dronele doar le-au fost bomboana de pe coliva.
  Toti producatorii folosesc acelasi sistem de prindere. Patent GoPro cumva? Nu. De preturi nu mai vorbesc. Calitate? Sa fim seriosi. Cui ii trebuie calitatea GoPro la filmari din concediu? Sunt camere de actiune. Unde sunt competitorii din aceasi gama de preturi, Sony, Garmin? Se uita si ei cum isi cumpara lumea SJCAM sau Xiaomi. Cele mai tari forumuri pentru camerele astea, de pe care afli si poti discuta tot ce vrei, sunt in Vest, nu in India.

 • vladx

  “CEO-ul Nick Woodman îşi reduce salariul la 1 dolari / an;”

  Degeaba renunță la salariu dacă continuă să primească dividende grase.

 • John Doe

  Cu dronele au pierdut startul. Apoi cand erau cu un picior in groapa s-au gandit ca dronele ii pot salva. Ghinion!
  Start pierdut a fost si la camerele 360. Apoi au anuntat propria varianta, nefinalizata niciodata si care seamana cu un TV-box.
  Ce sa mai zicem de alte nișe ratate, ne luate in calcul. Management prost. Oricum niciodata nu au fost pe cai mari. Afacerea asta a fost o lupta constanta de supravietuire.