HP

       HP este o companie extrem de cunoscută la nivel mondial. Aproape că nu există casă fără un device marca HP. Eu spre exemplu am un mouse de la ei şi o imprimantă. Au încercat să se lanseze şi pe zona de smartphone-uri dar trecerea de la pda-uri la noul segment nu s-a făcut tocmai cu succes în ce priveşte vânzările.

       Palm pe de altă parte era specializat pe pda-uri (observaţi o “relicvă” Palm VIIx: touch, memorie ram 8 Mb :), procesor sub 100 Mhz din câte îmi amintesc. Este primită de la un amic de vreo 5 – 6 ani, zace într-un sertar) şi ulterior s-au axat pe smartphone-uri. Anul trecut un telefon de al lor a fost foarte apreciat, Palm Pre, şi s-a vândut bine dar nu suficient de mult ca să acopere daunele companiei. De vreo două luni se ştie că Palm negociază o eventuală achiziţie. S-a vorbit de alte companii dar în final se pare că HP a făcut o ofertă de nerefuzat – 1,2 miliarde dolari (un preţ cu 25% mai mare decât cotaţia pe bursă a acţiunilor Palm).
      Achiziţia HP are ca motivaţie know-how-ul de cunoştinţe în domeniul telefoanelor inteligente – segment ce este în creştere din a doua parte a anului trecut. Acum sunt curios dacă vor păstra brandul sau le vor trece sub logo-ul propriu.
Sursă: Zf.ro

Categorii: hp

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S10 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.