Foto si Video

În 2014 a fost anunțată și HTC Re Camera. Observ că a ajuns în oferta magazinelor online românești, iar prețul urcă la 849 lei / F64.

Ce primești pentru această sumă?

– senzor de 16 Megapixeli de tip 1/2.3″ de tip ultra-wide cu lentile la 164 grade și f/2.8;

– 8 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 128 GB;

– certificare IP57 pentru rezistența la contactul cu apa și praful;

– Wi-Fi a/b/g/n, bluetooth 4.0, microUSB, posibilitatea de a monta un tripod;

– înregistrează sunet la calitate HD;

– baterie de 820 mAh ce ar permite efectuarea de 1200 fotografii la rezoluția de 16 Megapixeli sau 1 oră și 40 de minute pentru înregistrarea continuă la rezoluție FHD, 65.5 gr. și 96.7 x 26.5 mm.

Funcționează cu telefoanele ce rulează iOS și Android printr-o aplicație dedicată.

Ok. Faci fotografii de calitate cu HTC Re Camera și ulterior le uploadezi pe smartphone, iar de pe telefon îți dorești să le share-uiești pe Facebook și Instagram. Și de aici se anulează tot beneficiul HTC Re Camera. Facebook și Instagram acceptă fotografii cu rezoluții modeste, mai ales când le uploadezi de pe smartphone. Pentru fotografii pe rețele sociale este suficient și smartphone-ul din dotare, iar pe la 900 – 1000 lei deja găsești un telefon care se descurcă decent la capitolul fotografie & înregistarea video.

Înțeleg că HTC Re Camera se adresează unei nișe de utilizatori, mai degrabă celor  interesați să iasă în evidență cu orice preț. Din perspectiva mea, nu m-aș hazarda să fac fotografii cu o jucărie al cărui design mi se parea de-a dreptul anost.

Categorii: foto-videohtc

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S10 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.