Am scris despre acest mobil la vremea la care s-au făcut publice detaliile oficiale. Important este că telefonul oferă o parte din experienţa HTC la un preţ mai mic faţă de smartphone-urile din partea superioară în gen Desire.

Specificaţiile tehnice sunt cele din linkul mai vechi iar spicuite în viteză:
– procesor de 528 Mhz şi memorie ram 384 Mb, rom – 512 Mb;
– interfaţă touchscreen multitouch HTC Sense;
– ecran de 3,2 inch cu rezoluţie 240×320 pixeli, 
– cameră foto de 5 Megapixeli;
– sistem de operare Android 2.1 cu peste 50.000 de aplicaţii disponibile;
– baterie de 130 mAh şi greutate de 118 grame, grosime 12,9 mm;
– compatibil GPRS, EDGE, HSDPA cu viteze de până la 7,2 Mbps;
– Wi-Fi fără suport pentru standardul “n”, radio FM stereo cu RDS;
– suportă standardele html şi flash pentru randarea paginilor web;
– GPS, bluetooth 2.1, gps şi a-gps. 
Importante sunt preţurile la care vine la Vodafone.

59 euro la un abonamentul Vodafone Complet 800 (125 de minute naţionale şi 800 în reţea) şi 500 Mb internet pe mobil (16 euro). Rezultă un cost după doi ani de zile de 399 euro + 59 euro = 458 euro;
0 euro – Vodafone Complet 1000 şi 1 Gb internet pe mobil (24 euro). După doi ani de zile se vor aduna 576 euro;
230 de euro la liber. 
Aici puteţi vedea un clip cu despachetarea pachetului de la Vodafone. Telefonul este pus lângă un Desire şi se observă că Wildfire are un pic de glamour strident (la difuzorul din partea superioară). 
Este un telefon ce se adresează adolescenţilor. Vine cu o groază de variaţii ale carcaselor care mai de care mai puternică coloristic. Ar trebui să fie unul dintre cele mai vândute handseturi de la HTC prin prisma costurilor mai reduse faţă de fraţi săi mai mari. 
Puteţi alege şi un alt telefon HTC ieftin – HTC Smart dar nu mai beneficiaţi de OS-ul Android, procesorul şi memoria ram sunt de doar 300 Mhz şi 256 Mb.
Update: Bineînţeles că pachetele Vodafone 800 sau 1000 ridică cu peste 300 de euro costul lui HTC Wildfire dar trebuie să ţineţi cont şi de ce se oferă în cadrul lor: internet la viteze 3G, minute naţionale şi în reţea. Cred că de ar fi să îl cumpăr aş miza pentru achiziţia la liber cu o cartela prepaid. De la o vreme cartelele sunt mai ofertante decât abonamentele şi în timp multe persoane vor trece pe ele din considerente financiare. 

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.