Diverse

Un studiu efectuat de Canalys relevă faptul că trimestrul al treilea din 2015 a fost unul neașteptat de bun pentru cei de la Huawei în materie de vânzări de telefoane inteligente. Cel puțin în patria mamă, China.

La sfârșitul lunii septembrie a acestui an, Huawei a vândut cele mai multe smartphone-uri din China, reușind astfel să-i depășească la acest capitol pe cei de la Xiaomi.

Fără să fie oferite cifre exacte, studiul Canalys arată o creștere impresionantă pentru Huawei, care au reușit să vândă în China cu 81% mai multe smartphone-uri decât în aceeași perioadă a anului trecut. Chiar și cu această creștere spectaculoasă, prima poziție a putut fi acontată doar grație unor vânzări mai slabe ale celor de la Xiaomi.

Din punctul meu de vedere, performanța reușită de Huawei a putut fi atinsă mulțumită lansării gamei Honor. Prin aceste smartphone-uri cu raport bun preț/specificații au intrat în luptă directă cu Xiaomi. Aceștia din urmă, au mizat pe terminale în genul Mi Note, cu prețuri ceva mai ridicate, iar gama Redmi 2 nu a oferit schimbări importante față de generația pe care o înlocuia.

Este destul de posibil ca după publicarea tuturor cifrelor să constatăm o diferență infimă între numărul de unități Huawei, respectiv Xiaomi vândute în China. Nou lansatele Redmi Note 2 și Mi 4c i-ar putea readuce pe prima poziție pe cei de la Xiaomi până la sfârșitul acestui an.

Sursa: AndroidAuthority.com

Despre autor

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și nu numai. Folosește OnePlus 6T, Canon EOS 600D și Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.