Hardware

Nici bine nu au fost lansate primele device-uri cu Huawei HiSilicon Kirin 980, că avem deja informaţii despre viitoarea generaţie, Huawei HiSilicon Kirin 990.

Se pare că Huawei lucrează deja la acest procesor, unul care conform surselor va fi construit tot pe tehnologia de 7 nm a celor de la TSMC. Producătorul chinez va investi peste 28 milioane de dolari în cercetarea şi dezvoltarea procesorului, iar marea noutatea pe care acesta o va aduce va fi modemul Balong 5000, cel care va permite compatibilitatea viitoarele produse cu conectivitatea 5G.

Din acelaşi surse aflăm că Huawei HiSilicon Kirin 990 nu va fi un upgrade atât de mare ca şi putere de procesare pe cât a fost Huawei HiSilicon Kirin 980 comparativ cu generaţia anterioară, însă va integra alte tehnologii secundare cu impact vizibil în îmbunătăţirea experienţelor de utilizare a device-urilor.

Huawei HiSilicon Kirin 990 va fi anunţat cel mai probabil prin vara anului viitor, urmând ca primele produse cu acest procesor la bord să fie noile smartphone-uri din seria Huawei Mate (desigur, dacă Huawei păstrează tradiţia ultimilor ani).

Sursa: gizmochina.com