Huawei Mate X urmează a debuta în noiembrie, iar compania chineză a folosit această întârziere spre a îmbunătăți componentele primului său smartphone pliabil.

Huawei Mate X ar trece pe noul chipset – Kirin 990, iar camera principală folosește o combinație de senzori ce pare a fi preluată de la Huawei P30 (40 Megapixeli cu f/1.8 de tip wide, 8 Megapixeli cu f/2.4 de tip tele și 16 Megapixeli cu f/2.2 de tip ultrawide).

Kirin 990 este primul chipset dezvoltat de către Huawei ce este capabil a înregistra la 2160p cu până la 60 fps. Folosește un proces de litografiere pe 7nm, la pachet este integrată și conectivitatea 5G. Performanța ar crește cu 10% față de Kirin 980, iar consumul de energie ar fi redus cu 10% față de generația curentă.

Noul procesor debutează pe Mate 30 și Mate 30 Pro, iar lansarea ar fi programată pe 18 septembrie.

Sursa: Neowin.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.