Am fost la evenimentul de prezentare al flagship-ului Huawei pe 2017 și l-am testat în ultimele săptămâni, impresiile formate le-am grupat în recenzia de față. Huawei a urcat pe locul trei mondial în ce privește numărul de telefoane mobile comercializate în 2016, peste 140 milioane unități.

Scopul gigantului chinez este să ajungă lider mondial până în 2020 – 2021, iar următoarea bornă de depășit – Apple. Huawei a început a investi din ce în ce mai puternic la nivel de R&D și marketing pe divizia de smartphone-uri, din 2014. Fief-ul Huawei rămâne China – 40 – 45% din vânzări, iar concurența de acasă începe a fi din ce în ce mai tare: Oppo și Vivo în prim plan, Xiaomi a scăzut în 2016 față de 2015.

Cert este că Huawei P10 și Huawei P10 Plus au o misiune de îndeplinit, să depășească vânzările generației anterioare – peste 12 milioane unități și să arate că pot fi o alternativă la flagship-urile Android de la Samsung, chiar la iPhone-urile rivalului american. Pe parcursul recenziei veți vedea dacă și-au făcut temele în mod corect, dacă Huawei P10 merită cei aproximativ 2599 lei la precomandă, cu brățara – ceas Huawei Fit oferită ca bonus.

Specificații

 

Design

În pachet dați de Huawei P10, agrafa pentru slotul combo, manual cu instrucțiuni de utilizare, husă de protecție din plastic transparent. cablu USB Type-C pentru conectarea la PC, încărcător pe USB ce alimentează la 5V – 2A, 4.5V – 5A sau 5V – 4.5A, căști de tip in-ear pe alb.

Un alt element ce merită a fi punctat, Huawei P10 vine cu folie de protecție de bună calitate – aplicată direct din fabrică. Din start, ești scutit de achiziția husei și foliei de protecție. Aș introduce aici și căștile de tip in-ear, nu poartă sigla AKG, dar sunt mai bune față de cele regăsite în pachetul lui S8.

Huawei P10 ca design aș putea spune că este o evoluție față de Huawei P9, nu avem o revoluție din acest punct de vedere. Cititorul de amprentă se mută din spate spre baza ecranului ( tastă multifuncțională – cititor de amprentă + posibilitatea de a seta o tastă de tipul – Back, ieșire pe ecranul de start).

Avem un smartphone cu o carcasă unibody metalică, în cazul variantei mele pe albastru are și o textură pe spate ce contribuie la partea de grip. Huawei nu a venit cu un display curbat, nici nu impresionează ca raport display / corp, dar măcar avem un dispozitiv practic. Nu atingi cu degetul marginile ecranului curbat în diferite scenarii de utilizare, ajungi cu ușurință la tastele de control, nu trebuie să-ți faci griji cu privire la faptul că orice impact = display spart și costuri mari de reparație. Aduce un grip decent, fără a impresiona și asta pentru că metalul de pe lateral este polișat și aduce o formă ușor curbată. Cu husa din pachet nu mai sunt probleme în ce privește senzația de alunecare din mână. Totuși, nu avem un săpun, cu ghilimelele de rigoare.

În spatele terminalului, zona în care se află cele două camerele, autofocusul prin laser + dublu LED flash-ul se află și logo-ul Leica + spațiul în sine este acoperit cu sticlă. În ce privește soluțiile adoptate pentru semnal, arc band atât la bază cât și în partea superioară.

Huawei P10 poate fi considerat un smartphone clasic ca design, elegant, fabricat cu maximă atenție la detalii și din materiale de foarte bună calitate. Da, nu te atrage neapărat prin design, mai degrabă avem o valență practică susținută. Personal, aș alege partea practică în detrimentul unui design care să epateze, dar fiecare cu opțiunile sale.

Ecran și sunet

Huawei P10 folosește un display IPS-Neo de 5.1 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 5, folie de protecție din fabrică, 432 ppi și raport display / corp de 71.2%. Majoritatea cârcotașilor se vor lega de faptul că avem rezoluție FHD și nu QHD. Am curajul să spun că pe această diagonală nu avem nevoie de o rezoluție mare, iar ecranul FHD pe lângă faptul că nu afișează niciun pixel pe care să-l zărești cu privirea, ajută și în ce privește consumul de energie.

Punctează bine de tot la capitole cheie precum luminozitatea, unghiul de vizualizare și se descurcă decent ca lizibilitate și afară, sub acțiunea razelor de soare, deși nu are overboost-ul specific smartphone-urilor Samsung. Alt element important, avem o rezoluție normală și nu una de atipică, de aici trebuie menționat că procesorul nu face un resize automat + dezvoltatori de aplicații nu trebuie să-și adapteze jocurile și aplicațiile ca să încadreze ecranul.

Ar fi fost recomandată o rezoluție QHD pe 5.1 inch, dacă Huawei intra în zona de VR. Momentan, nu au făcut pasul în această direcție.  Probabil că sunt sceptici în ce privește realitatea virtuală și nu vor să intre până nu sunt siguri că utilizatori sunt chiar interesați de acest feature. Mă rog, aici trebuie făcută o precizare. Kirin 960 are suport complet pentru API-ul Vulkan și implicit, suport VR. Totuși, compania chineză nu a lansat ochelari VR sau alte accesorii de gen, momentan.

În ce privește setările ecranului, poate fi reglată temperatura de culoare (cald, rece, dar și în funcție de preferințele utilizatorului), include filtru pentru lumina albastră.

Sunetul este livrat de un difuzor poziționat la bază. Se aude cu adevărat puternic și clar, la maxim nu distorsionează și are mult bass. La maxim atinge 78 – 80 dB ( măsurat cu GALAXY S7 la o distanță de 10 – 15 cm față de difuzor).  În aceleași condiții, S7 a prins 65 – 70 dB la maxim, măsurat cu Huawei P10. Jos pălăria pentru cum și-au făcut temele pe aici. Aprecierile pozitive se mențin și pentru căștile din pachet. Sunt pe jack de 3.5 mm, in-ear și albe, seamănă cu cele pe care le aduce Apple alături de iPhone-urile sale. Aduc un sunet clar, redare fidelă a întregului spectru. Parcă mi-aș fi dorit un pic de mai mult bass, mai ales că difuzorul integrat chiar impresionează la acest capitol. În momentul în care căștile sunt conectate se activează un mod DTS.

P10 și P10 Plus au fost concepute de la bun început să fie capabile în a reda fișiere audio high-res, suportă redarea la 24-bit / 192 kHz. Din păcate, din câte am citit, Huawei nu a venit aici cu un DAC dedicat. Totuși, se descurcă bine spre foarte bine. 

Hardware, sistem de operare și aplicații

Huawei P10 folosește procesorul dezvoltat intern – Kirin 960. Avem o implementare big.LITTLE de tip 4 x ARM Cortex-A73 la 2.4 GHz și 4 x ARM Cortex-A53 la 1.8 GHz, cu patru nuclee ce se activează în sarcinile ce necesită putere de procesare și alte 4 nuclee pentru operațiunile de rutină. Avem un co-procesor denumit i6 ce se ocupă de datele adunate de la senzori dispozitivului.

Procesorul Kirin 960 este fabricat de către TSMC, pe un proces de litografiere în 16nm FinFET, capabil de a oferi până la 28.8 GB/s. Alături de CPU avem un accelerator grafi Mali-G71 MP8 la 900 MHz, opt nuclee ajută procesorul în a atinge performanțe cât mai bune. Avem 64 GB spațiu de stocare, de tip UFS 2.1 (stocare mai bună față de clasicul eMMC). Slotul combo aduce două scenarii de utilizare ( dual-sim cu 64 GB stocare sau single sim + slot pentru cardurile microSD de până la 256 GB). Kirin 960 aduce suport pentru API-ul Vulkan, iar compania chineză spune că astfel sunt obținute performanțe superioare în jocurile cu grafică complexă, de la 40 până la 400%. Mali G71 oferă suport pentru ecranele la 120Hz.

Informații relevate de CPU-Z pentru Huawei P10;

Am uitat să vorbesc și de memoria RAM – 4 GB RAM, procesorul are suport pentru RAM-ul de tip LPDDR4-1800. Acest ansamblu hardware îl face capabil să ruleze orice joc sau aplicație din Google Play fără absolut nicio problemă, iar acest deziderat se va menține pe următorii 1.5 – 2 ani.

Huawei P10 rulează Android 7.0 Nougat cu interfața Emotion UI 5.1. În cele câteva săptămâni de utilizare a primit două update-uri de firmware, fiecare de peste 200 Mbps. Presupun că au adunat feedback și au rezolvat diferite bug-uri înainte de lansarea oficială programată pentru începutul lui aprilie 2017.

Emotion UI a fost făcut spre a fi și mai user friendly, interfață organizată bine, ce nu oferă niciun pic de lag. Comenzile sunt preluate prompt. Au adus și un sertar cu aplicații, iar utilizatorul poate să seteze interfața a la iOS cu aplicațiile și widgeturile direct pe ecranul de start sau să configureze un sertar cu aplicațiile, specific cumva Android. Setările rapide mizează pe trei culori: negru, albastru și gri. Setările sunt structurate spre a fi ușor de parcurs, poți să configurezi o suită de elemente ( de la controalele de tip touch buttons și până la modurile de economisire ale bateriei. Aș putea spune că la setări se regăsește un oarece parfum de iOS. Mă rog, pun preț pe utilizarea propriu-zisă și nu am nimic de reproșat.

Aplicațiile preinstalate:

Aplicații Google: Căutare Google, Gmail, Hărți, YouTube, Drive, Muzică Play, Duo, Google Foto, Documente, Foi de calcul, Prezentări, Google Plus, Cărți Play, Chioșc Play, Jocuri Play, Magazin Play;

Alte aplicații: Agendă,  Busolă, Cameră foto, Ceas, Calculator, Copie de rezervă, Change IMSI, Calendar, Descărcări, E-mail, Facebook, Fișiere, HiCare, HiGame, Instagram, Înregistrare sunet, Lanternă, Mesagerie, Manager telefon, Meteo, Note, Oglindă, Sănătate, TripAdvisor, Todoist, Set unelte SIM, Teme și Videoclipuri.

Bloatware la minim. Facebook, Instagram și TripAdvisor pot fi dezinstalate. Aplicațiile aduse de către Huawei în plus: HiCare – suport aftersales din aplicație dedicată, HiGame – pentru partea de gaming pe smartphone, Sănătate – aplicație ce monitorizează date legate de pași, distanța parcursă etc, companion pe partea de fitness pentru cei interesați de o statistică dedicată.

Smartphone-ul nu se încălzește la utilizare în regim intensiv. Este o adevărată plăcere să-l utilizezi, indiferent câte aplicații adaugi, tot își păstrează viteza de reacție.

Screenshots cu interfața Android 7.0 Nougat pe Huawei P10;

Performanță

Știu că aceste date mai pasionează pe câte un utilizator, iar în tabel aveți rezultatele înregistrate de Huawei P10. Sunt rezultate bune, dar nu este cap de listă. Mă rog, benchmark-urile sunt din ce în ce mai puțin relevante. Orice smartphone din segmentul high-end duce orice aplicație sau joc din Google Play. Este un ecart generos între cerințele aplicațiilor și jocurilor și puterea de procesare oferită la nivel hardware.

Teste de benchmark rulate pe Huawei P10;

Conectivitate

Kirin 960 aduce LTE Cat 12 cu viteze de până la 600 Mbps în download – agregare a 4 benzi din spectru. Apropo de spectru, haideți să vedem ce oferă Huawei P10 VTR-L29, ediția testată.

2G – 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz;

3G – 800 / 850 / 900 / 1700 (AWS) / 1900 / 2100 MHz;

4G – LTE band 1(2100), 2(1900), 3(1800), 4(1700/2100), 5(850), 7(2600), 8(900), 9(1800), 12(700), 17(700), 18(800), 19(800), 20(800), 26(850), 28(700), 29(700), 38(2600), 39(1900), 40(2300), 41(2500).

Observați că știe 4G atât în FDD-LTE, cât și pe TDD-LTE, un all-in-one din acest punct de vedere.

Alte elemente de conectivitate: Wi-Fi în standardele a/b/g/n/ac, dual-band pe 2.4 și 5 GHz, hotspot + DLNA, Wi-Fi direct, NFC, bluetooth 4.2. În ce privește localizarea aduce o suită întreagă: A-GPS, GLONASS, BDS și GALILEO ( ultimul este sistemul de localizare dezvoltat de către Uniunea Europeană, GPS-ul este al americanilor, GLONASS al rușilor, iar BDS al chinezilor).

În SpeedTest pe conexiune Wi-Fi ac și internet la viteze gigabit a obținut 169.59 Mbps la download și 269.12 Mbps la upload. Samsung GALAXY S7 Edge a urcat la 234 Mbps în download și 252.77 Mbps în upload.

În partea superioară nu se află niciun element de conectivitate, în lateral dreapta dați de power + reglarea volumului. Butonul de pornire sosește colorat într-o ușoară nuanță de roșu. La bază dați de speaker + jack-ul de 3.5 mm + portul USB type-C. În lateral stânga se află slotul combo ( single sim + slot pentru card sau dual-sim).

În apelurile de voce se aude clar și puternic, suport pentru HD Voice (util în rețelele Orange, Vodafone etc). Nu am avut probleme pe partea de conectivitate, Huawei a mizat pe antena arc band spre a livra semnalul spre 4G, Wi-Fi ac etc.

Uitam un element de detaliu ce m-a impresionat cu adevărat, cititorul de amprentă poziționat sub display. Recunoaște amprenta într-un mod fulgerător, comparam cu GALAXY S7 și parcă pare din altă lume. În primul rând, nu ratează recunoașterea amprentei și este rapid, foarte rapid.

Cameră foto și video

Avem deja două articole dedicate: galerie de imagini și clipuri video. Totuși, merită să reluăm discuția. Cred că mare parte din bugetul de R&D s-a dus aici. Este o îmbunătățire a performanțelor atinse de Huawei P9 la capitolul fotografie și o mică revoluție în sens pozitiv la capitolul video.

Huawei P10 folosește o cameră principală de tip dual, senzor monocrom de 20 Megapixeli + senzor color de 12 Megapixeli, f/2.2 și OIS la o cameră ce nu se profilează dincolo de linia generală a carcasei. Kirin 960 a fost eficientizat din câteva puncte de vedere și ajută mult smartphone-ul, atât în postprocesare cât și în funcțiile integrate ca atare. În primul rând, știe să filmeze la 2160p cu 30 fps sau la 1080p cu 60 fps. Din păcate, Google pe YouTube nu oferă suport pentru clipurile în format H.265 și nici nu are de gând să plătească licență pentru acest format, mizează pe propriul său format pe care dorește să-l popularizeze – vp9. Clipurile 4K făcute cu Huawei P10 merg a fi urcat pe Vimeo, iar cele la 1080p cu 60 fps pot fi duse fără nicio problemă și pe YouTube.

A fost păstrat principiul de funcționare de anul trecut – senzorul monocrom și cel color funcționează în tandem, iar asta ajută camera să ofere rezultate mai bune, în special în situațiile de fotografiere din low-light. Din punctul meu de vedere se descurcă mult mai bine, în low-light pe fotografie, iar în video deja-i la cu totul alt nivel față de P9 ce dezamăgea aici.

Avem un camera phone ce joacă în liga premium, fără nicio problemă. Un alt element pe care-l apreciez la camera foto și video de pe Huawei P10, mă rog, în mod special pe smartphone-urile Huawei mid-range sau premium – organizarea aplicației, concurența ar putea să ia ceva teme de aici. Prin swipe de la stânga la dreapta ai acces la modurile de fotografie, iar prin swipe de la dreapta spre stânga la setările propriu-zise. 

Camera frontală este de 8 Megapixeli cu f/1.9, optică Leica și aici. Huawei evidențiază performanțele pe partea de autoportret, elemente integrate în P10 spre a ieși în fața concurenței ( recunoaștere 3D facială, îmbunătățire a diverse elemente, iluminare dinamică).

Interfața camerei foto și video de pe Huawei P10;

Clipuri video făcute cu Huawei P10;

Fotografii făcute cu Huawei P10;

Autonomie

P10 folosește o baterie de 3200 mAh, la display cu rezoluție FHD de 5.1 inch și cu procesorul Kirin 960 ce are printre altele și 4 nuclee pe ARM Cortex-A53, eficiente din punct de vedere al consumului de energie.

Asta îl ajută pe Huawei P10 să obțină rezultate decente la acest capitol. La utilizare în regim intensiv trece testul unei zile, de dimineața până seara, cu luminozitate reglată la 60 – 70%. Pe jocuri și aplicații complexe și luminozitate la 100% atinge jumătate de zi. 

În testul Gadget.ro (luminozitate la 100%, redare a playlistului Unboxing de pe canalul de YouTube pe conexiune Wi-Fi în 5 GHz) a atins 6 ore și 20 de minute. Da, era loc de mai bine.

P10 știe încărcare rapidă pentru bateria de 3200 mAh. Nu am găsit detalii concrete, dar din testele efectuate, de la 1 la 100% alimentează în 82 de minute. Asta se transpune în 1 minut de încărcare = 1.22% din nivelul bateriei de 3200 mAh. De la 0 la 50% ajunge în aproximativ 40 de minute. 

Preț

Huawei P10 cu 64 GB stocare la precomandă cu Huawei Fit oferit ca bonus – 2599 lei la eMAG.

Concluzii

Concluzia este destul de simplă: Huawei P10 este un flagship Android ce debutează la un preț corect și oferă multe beneficii către utilizator, de la o cameră foto și video îmbunătățită, până la conectivitate de top, performanțe hardware și software, audiție plăcută.

La precomandă alături de Huawei Fit îl putem considera un best-buy, 64 stocare, flagship în ediție 2017, design elegant etc.

În spatele evoluției la nivel de design față de Huawei P9 se află un terminal actualizat, hardware de ultimă generație, capabil să ruleze orice joc sau aplicație fără nicio problemă. Am structurat punctele PRO și CONTRA. Trebuie să aduc o precizare importantă, am testat un sample de pre-sale și nu varianta finală pe care o găsiți în magazine. S-ar putea ca anumite elemente să fie ușor îmbunătățite, dar 95% aș spune că recenzia este fidelă pe pre-sample cu ceea ce primiți la achiziție în versiunea de retail. 

PRO

 • design ce mizează pe simplitate, eleganță, finisare de bună calitate;
 • display cu luminozitate ridicată, unghi larg de vizualizare, culori afișate în mod plăcut și natural, fără a fi suprasaturate;
 • hardware de top, conectivitate din aceeași categorie, aplicațiile și jocurile nu-i pun nicio problemă, compatibil cu Vulkan API-ul Google;
 • difuzor puternic ce punctează bine la partea de bass, dar și ca amplitudine, căști foarte bune în pachetul de retail;
 • software light ca și cerințe grafice, eficientizat, multiple opțiuni de customizare;
 • cameră foto și video ce impresionează în low-light, dar și în clipurile video.

CONTRA

 • rezoluția QHD ar fi închis gura cârcotașilor la capitolul display;
 • camera principală duală are f/2.2 ca și generația precedentă, ar fi fost excelent să aducă senzorul de pe Huawei P10 Plus, fix același, dar cu f/1.8;
 • nu are rezistență la contactul cu apa și praful, nici măcar la contactul cu picăturile de apă / splash resistant precum P10 Plus;
 • nu are încărcare wireless și nici DAC dedicat pe partea audio, recunosc că știe să redea fișiere hi-res, dar anumite telefoane mobile și de 2 ori mai ieftine au DAC integrat și asta ajută mult pentru cei ce sunt pasionați de un sound cât mai bine redat;
 • autonomia putea fi și mai bună.

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro;

Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ.

Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

 • Pingback: Huawei P10 – review - Stiri ultima ora, stiri online()

 • NBA

  Rezoluția 2K e inutilă pe un display de 5,1. Mă întreb la ce naiba te-ar ajuta. Și nu mă luați cu realitatea virtuală, pe smarphone e o glumă. Aia cu rezistența la apă și praf e utilă, dar să fim serioși, cine nu și-a stropit telefonul măcar odată? Și bineînțeles, a funcționat în continuare…Una peste alta e un telefon capabil de orice, dar nu e as/cel mai bun la nimic. Nu-și justifică prețul.

  • Ar ajuta la VR, vad asta la S7. In VR contează să ai cati mai multi pixeli.

   Huawei P10, in opinia mea, are destule puncte PRO. Nu le mai repet, ca le-am enunțat mai sus.

  • NBA

   Mă refeream că VR pe smartphone-uri e o glumă…

  • N-as zice asta. In imagini si clipuri la 360, numai toți prieteni au rămas impresionați de efectul adus.

   Am testat si la clasa mea, eu predau istorie si geografie. Cei mici erau extaziati. :)

  • Stelian

   Salut..am luat s7 tinand cont si de parerea ta..care merita banii,si cred ca e peste huawei p10 la unele capitole..merita sa cumpar vr??

  • Da. Merita sa cumperi ochelarii Gear VR ce sunt compatibili cu S7. :) Din ce am testat pe telefoane mobile, îl consider a fi cel mai evoluat.

  • Mihai Matzero

   Dupa ce te joci cu Oculus Rift ori cu Playstation VR iti dai seama ca ochelarii de telefon sunt un mare fas

  • Asta-i că și cum ai compara gamingul de pe telefon cu cel de pe PC sau consolă.

   Fiecare format cu avantajele și defectele sale. Telefonul îl iei in buzunar, ochelarii in rucsac și dacă vrei să afișezi imagini la 360 de grade sau clipuri in acest format sau orice alt conținut de gen, îți ia fix 20 de secunde sa prezinți cuiva – prieten, copil, bunic etc.

   Te provoc sa faci asta cu PlayStation VR sau cu ochelarii VR de la HTC.

   Sunt spectaculoși, dar întotdeauna sunt avantaje și dezavantaje. :)

  • Rebelulll

   De ce n-am avut si eu acest noroc… sa fiu elevul tau :))

 • Pascu Ciprian

  Mai bune ca cele AKG? îmi vine greu a crede

  • Cărțile AKG de la S8, după dorințele mele in materie de audiție pe smartphone sunt un mare fail. Lipseste bass-ul cu desăvârșire, iar acutele sunt prea evidente.

   Am testat si cu căstile in-ear JBL momentum de Android si s-a păstrat senzația. Cred ca Samsung nu a optat pentru un DAC dedicat, investighez si revin cu detalii in review

  • Gabriel

   ZTE Axon 7 are DAC dedicat , si este si mai ieftin ! Pacat ca Huawei a omis acest lucru … ! :(

  • Nici S8 nu are DAC dedicat. Se bazează strict pe ce oferă Snapdragon 835, iar Qualcomm de sine stătător nu ă impresionat la acest capitol.

  • Gabriel

   Pacat ! O fi fost dificil sa-l integreze … ?! :(

  • Audiofili cred ca sunt o nișă îngustă. Dovada: HTC nu a rupt gura târgului cu niciun smartphone de-al sau, deși cam stabilește standardele in domeniu, atât pe difuzor extern cât și pe jack-ul de 3.5 mm.

  • Gabriel

   Varianta pentru Coreea de Sud a lui Lg G6 are quadDAC , da’… nu pupam noi asa ceva ! :(

  • Marian

   Pai cum Snapdragon 835? Ca S8 ul pe care il testati are Exynos. Doar daca nu s-a oferit QuickMobile cu versiunile lor din China, Botwsana sa il dea la testat :D.

   Cele comercializate pe cai oficiale in Europa vin cu Exynos

  • Atat pe Exynos, cat si pe Qualcomm, Samsung nu a acordat cine stie ce atentie la partea audio de pe smartphone-urile sale de top/

  • Gabriel

   Trebuia sa fie ” cu de toate ” ! :(

  • Harap Alb

   N-am știut că există și ”cărți” AKG cu bass, le-am testat doar pe cele fără bass. :))

  • Predictia de pe S8 Plus :)

 • Un U

  Încă un smartphone care nu își merita prețul.

  • Exemplifica.

   De ce nu-si merita pretul?

   Pe de altă parte, peste 2 – 3 luni o sa l vedem pe la 2200 – 2300 lei. S8-ul, probabil, pe la pragul a 3000 lei etc.

   Din punctul meu de vedere, cu Huawei Fit la pachet, P10 este cel mai ieftin flagship din 2017.

  • Gabriel

   Si G6 pe la ce pret o sa-l vedem ?! Apropos , incerci sa-i faci un review ? :)

  • Mihai Matzero

   Galaxy S7 inca este peste acest telefon.

  • AMV

   Chiar și s6

  • Gabriel

   De ce , ca-i nou !? :(

  • Mihai Matzero

   Ce e nou?

 • marcgm

  Marimea minima a display-ului unui flagship a ajuns la 5.5 inch astuia putem sa-i spunem lite.

  • ghebaur emil

   nu generaliza ;)

  • NBA

   Mărimea minimă?! Presupun că folosești fără probleme S8+ cu o mâna, nu?! Cred că m-am prins… Ești Bigfoot?

  • marcgm

   Folosesc un lg g4 are 148.9 mm si 5.5 inci display. Deja la aceeasi marime 148.9 lg g6 ofera un display de 5.7 inci si galaxy s8 un display de 5.8 inci industria evolueaza in fiecare an si utilizatorii am nevoie sa fie conectati mai tot timpul la internet si un display mai generos.

  • ghebaur emil

   g4 are latimea de 76,1…ia compara tu cu mi mix la 81,9 si zi-mi cum ti se pare? eu zic ca lățimea este mai importantă in folosirea unui telefon nu lungimea

  • Gabriel

   Dimensiunea minima … ! :)

  • George

   Nici Yetti nu cred ca s-ar plange.

  • Mărimea minima? :)

   Ma rog, fiecare cu preferințele sale. Huawei mai are in portofoliu si P10 Plus la 5.5 inch, Mate 9 la 5.9 inch etc.

 • Gabriel

  Frumos review , bine documentat ! :)

 • Rebelulll

  E doar o evolutie fata de P9, nimic mai mult. Nu este chiar asa frumos cum ne-a obisnuit Huawei in ultimul timp.
  Autonomia ar trebui sa fie decenta, caci are baterie mare la 5.1″ si procesor pe 16nm.
  Cum nu rezista la contactul unor picaturi de apa ? Eu mereu cand am urme pe display, il sterg cu niste apa si arata impecabil, indiferent de model :)), nu cred ca e asa sensibil.
  E ciudat ca modelul Plus aduce o camera mai buna, se pare ca au renuntat la displayul amoled de pe p9 plus. Iarasi e ciudat ca doar modelul P10 Plus are senzor IR si difuzoare stereo. Practic, daca doresti sa alegi un flagship si sa obti ce e mai bun de la Huawei esti nevoit sa alegi modelul Plus. De parca P10 nu e suficient de scump ca sa aibe si celelalte “dotari”.

  • Asta cu evoluția o putem duce la iPhone de la 6 până la 6s si 7. Aceeași forma, imbunatatiri la hardware si camera foto si video. :))

  • George

   Aceeasi forma, ceva-mi spune totusi ca vor fi alte rezultate.

  • Gabriel

   Pai daca-i zice ” Plus ” , nu trebuie sa bagi mana si mai adanc in buzunar … ?! Marketingul si fetele , ne mananca zilele ! :)))

 • George

  Comparativ cu S7, ce poti spune despre display, mai bun, mai slab sau tot pe-acolo?
  La autonomie e clar sub S7 lejer.
  Nici daca as avea P8 nu as considera ca ar trebui sa fac upgrade la acest P10.

  • Display-ul lui S7 este superior celui de la P10 in ce privește consumul de energie și reproducerea negrului, mai natural la S7.

   Totuși, ambele au ecrane de foarte buna calitate. Diferența nu se face aici.

  • Vio

   Pai unde se face diferenta? Nu cred ca se compara cu partea foto-video de pe S7…
   Deci, ecran nu, autonomie nu, foto-video nu, design nu, pret nu, rezistenta la apa nu… prin ce face diferenta? Prin casti? :)) Procesorul si RAM-ul in utlizarea zilnica nu fac diferenta.

 • teleki

  Nu am inteles de ce o folie de protectie te scuteste de achizitia unei huse.

  • În pachet cu Huawei P10 este și o husa din plastic transparent.

   Am vrut sa spun și îmi cer scuze daca nu am fost precis, că Huawei a pus o folie de plastic din fabrica pe P10 și o husa în pachetul de retail.

 • Ionut Codrut

  Am și eu o întrebare : de unde ști ca are căștile mai bune huawei decât cele AKG de la samsung. Ai testat s8 și noi nu știm ?

  • NBA

   A zis că la primit prin programul ăla de la Orange, bla, bla. Deci o să facă un review în curând.

  • Da, am ambele modele: S8 și S8 Plus.

 • Florian Ghindu

  Frumos review, bine documentat, numai ca , nici Huawei nu face exceptie .
  Ca si la alte lansari de modele noi , diferentele vs modelele precedente nu sunt considerabil mai mai mari , inovatie nu, design nu, atunci de ce un alt model?
  Nu mai vorbrsc de pret.
  Dar asteptam un “hands on” pentru Samsung S8.?!
  Poate saptamana viitoare.

  • Inovație:

   Procesor dezvoltat intern, LTE cu agregare de spectru din 4 benzi, camera foto și video din categoria de top etc.

   Ce ar trebui sa mai facă? :)

   Design:

   Au rafinat reteta de anul trecut, ce face iPhone de trei generații, ce a făcut Samsung la S6 și S7 etc.

   Da, Samsung are un telefon ce atrage ca design, raport display / corp excelent. Totuși, este un săpun scump = grip zero.

   În fine, fiecare cu alegerile sale. Cei ce merg pe mana lui P10 nu fac o alegere proasta și le mai rămân și ceva bănuți în buzunar fata de flagship-urile concurente in ediție 2017.

  • Greuceanu

   La afirmația “săpun scump = grip zero” sper că știi cine vor râde la fel ca majoritatea celor care au făcut hands-on lui S8? Ai ghicit,și curcile. :D
   Cine a avut contact cu S8 spune ca este un telefon foarte compact în ciuda diagonalei și nu sunt probleme cu gripul deloc.
   Așa că sfatul meu e să te ferești să faci afirmații categorice neacoperite de realitate, doar ca să oferi un contraargument fals cuiva.Părerea mea.

  • Este compact in ce priveste raportul display / corp. Atat.

   In rest, este alunecos. Singurele elemente de care mana se agata cu ghilimelele de rigoare sunt tastele de volum, power si tasta de activare a Bixby. In rest, ai sticla pe fata si spate, ai curbura pe fata si spate. Nu avem o textura care sa contribuie la grip.

   Nu face confuzia intre telefon compact pentru display-ul integrat = telefon cu grip bun. Mai conteaza si materialele din care este fabricat, forma dispozitivului in sine.

  • Greuceanu

   Eu asta am citit de la cei ce au apucat să îl țină în mână,e la fel de bun gripul ca la Note 5 pe care îl dețin, lățimea celor două e asemănătoare, și crede-mă că gripul lui Note 5 in ciuda sticlei față spate,e foarte bun.
   Mie expresia “grip zero” mi se pare o exagerare evidentă,tu ești un tip inteligent capabil să găsească contraargumente mult mai solide decât ăsta.
   E doar o părere.

  • ghebaur emil

   Emil daca S7 este alunecos,mi mix cum ti s-a parut? :)) eu i-am lipit o folie gen carbon transparent pe spate si tot nu pot sa il folosesc fara husa,este imposibil de tinut in mana si nu din cauza marimii,ci pentru ca este cel mai alunecos telefon pe care l-am avut pana acu…pana si pe YouTube toti care l-au avut sau il au dau ca puncte contra camera slaba și faptul ca este extrem de alunecos :D

 • EuChiarEu

  Un telefon banal care nu impresionează prin nimic și nu aduce nimic nou!

 • Greuceanu

  Un telefon matur,care merită apelativul de flagship fără îndoială,dar…
  Mie camera foto mi se pare după comparații cu P9 foarte,foarte puțin o îmbunătățire(pe partea foto) față de P9, atât de puțin că nu aș putea să o cataloghez deloc o evoluție.Pe partea video însă da,este o evoluție de apreciat.
  De asemenea designul nu aș putea nici bătut să spun că e o rafinare a celui de anul trecut al lui P9,mie acela mi se pare mai rafinat,aici nu îi văd niciun plus cât de obiectiv cu putință aș privi.
  În rest orice apreciere din review mi se pare conformă cu realitatea, corectă, așa cum sunt mai toate recenziile lui Emil. 😁

 • Tudor P.

  Partea frontala seamana cu OP3…ceea ce nu este un lucru rau. Per total arata bine si are un pret bun, care va deveni cu timpul si mai bun.

 • Marian

  Stiti ce va recomand. Sa cumparati ca cei de la Mobilissimo un instrument de masurat decibelii, luminozitatea la maxim/minim, sa apara in articol si in cat timp se incarca acestea. Poate si un tabel cu fiecare

  Si la poze sa facem cum fac cei de la GSMArena.. facute poze in aceleasi locatii gen pe timp de zi si pe timp de noapte. Nu o sa fie relevante 100% pt ca se pot prinde zile insorite sau innorate… sau anotimpuri diferite, dar macar poti compara un telefon cu celalalt

  Sau facut rost dupa ce apar G6, P10, HTC 11 sau cum s-o numi si S8, facut rost de toate si facute un comparativ la poze pe timp de zi si de noapte. Credeti-ma ca multi ar fi interesati de asa ceva :D

  • Vio

   Asta fac cei de la GSMArena si o fac bine. Poti compara fotografiile a 3 telefoane si vezi diferenta. Asa… “camera a fost imbunatatita de la versiunea precedenta”.

 • Husca Sergiu Gabriel

  Cam multe minusuri, la care se mai adauga si faptul ca nu mai este DUAL SIM FULL ACTIV cum era P9.Acum este doar dual sim, dual standby…

 • Simion-Florin

  Kirin 960 nu este un procesor eficient din punct de vedere al consumului bateriei, dimpotrivă, este cel mai neeficient procesor din clasa CPU flagship. Un review detaliat, făcut de Anandtech.com, îl găsiți aici: http://www.anandtech.com/show/11088/hisilicon-kirin-960-performance-and-power

 • Pingback: După Smiley în 2016, anul acesta ambasadorul Huawei în România este Inna : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Huawei P10 Plus - review : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Noutăți în oferta Digi Mobil: Huawei P10 și P10 Plus, ZTE Blade A610 Plus, Allview P4 Pro : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: TOP 5: Telefoane mobile pe care merită să le aștepți în vara lui 2017 : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Care este cel mai frumos şi cel mai urât smartphone lansat în 2017 ? : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Huawei Honor 9 – smartphone cu construcţie premium şi hardware puternic : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: De ce nu voi face trecerea la OnePlus 5 ? : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Huawei P10 Lite - review : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Huawei Honor 9 în oferta Orange : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Campanie buy-back de la eMAG și reducere suplimentară de 400 lei pentru Huawei P10 : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()