Diverse

În ultimii ani mai mulţi producători au fost prinşi trişând în testele de benchmark pentru un plus de imagine. Deşi irelevante pentru utilizarea zilnică, testele de benchmark rămân în continuare apreciate de utilizatori, în special pentru că le oferă o soluţie simplă şi rapidă de a face comparaţii între modele.

Modalitatea de trişare este simplă. În momentul în care smartphone-ul detectează rularea unui test de benchmark, acesta îşi supratactează procesorul pentru a obţine rezultate superioare. De aceea probabil aţi observat la mai multe device-uri (nu doar Huawei) că se încing puternic pe parcursul rulării unui test de benchmark (AnTuTu, Geekbench, 3DMark etc).

Prezent la IFA Berlin 2018, Dr. Wang Chenglu, preşedintele Huawei Business Group pe partea Software, a confirmat pentru anandtech.com că în testele de benchmark dedicate jocurilor smartphone-urile Huawei sunt puţin “forţate” pentru a obţine rezultate mai bune. Pentru a-şi justifica răspunsul, Dr. Wang Chenglu a completat că “toată lumea face acest lucru, iar Huawei nu putea sta deoparte”.  

Oficialul a mai subliniat că aceste teste sintetice devin din ce în ce mai irelevante pentru experienţa de utilizare oferită de un anumit telefon şi că pe viitor şi-ar dori o standardizare a acestora astfel încât toţi producătorii să joace cinstit.

Este clar că lupta între companii nu este corectă, iar pentru un plus de imagine primim ceea ce vrem să auzim.

Categorii: huawei

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 6T, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.