Telefoane Mobile

Huawei a ținut o conferință de presă pentru divizia sa de consumer business (aici sunt încadrate și telefoanele mobile). Richard Yu a făcut o declarație interesantă. 

A spus că Huawei se concentrează pe telefoanele din categoria premiun și renunță la segmentul low-end. Unul dintre smartphone-urile ce va juca un rol major în această tranziție – Huawei Mate 10, dispozitiv ce urmează a debuta în paralel cu iPhone 8.

Ambițiile sunt mari, vor să devină lideri pe segmentul de telefoane mobile până în 2020. Totuși, nu știu dacă renunțarea la segmentul low-cost îi va ajuta prea mult, dacă chiar este o strategie de bun augur pe termen lung. Samsung este lider de câțiva ani și nu s-a aruncat să renunțe la seriile de smartphone-uri ieftine ( J-urile sunt hit de vânzări în România).

Huawei se pregătește să strângă peste 140 – 150 milioane unități comercializate pe 2017, cel puțin aceasta este prognoza de până acum. Sunt în grafic, în primele 6 luni au livrat 73 milioane unități – creștere de 20.6%.

Alte date furnizate de către compania chineză:

 • creștere de 18% în Europa pe livrarea de smartphone-uri;
 • creștere de 24% în China pe livrarea de smartphone-uri;
 • creștere de peste 45% în Asia de Sud, Asia Centrală, Japonia și Coreea de Sud pe livrarea de smartphone-uri.

Creșterile sunt calculate pe prima jumătate de an din 2017 în comparație cu prima jumătate de an din 2016. Presupun că seria Y de la Huawei urmează a fi trasă pe linia moartă.

Sursa: Gizmochina.com
Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

 • Pingback: Huawei renunță la telefoanele din categoria low-cost - Stiri ultima ora, stiri online()

 • Tudor P.

  Eu nu cred ca e o strategie buna. E prea devreme pentru asa ceva. Ar putea fabrica mai putine si sa fie destinate anumitor piete, dar nu sa renunte de tot la cele low-cost.

 • Florian Ghindu

  A iesit pe piata chineza concurnta cu telrfoane mai bune , frumoase si ieftine dr ex :

 • Efeded Efeded

  O dovada ca nu si respecta clientii.Ii reprezinta doar pe cei cu bani, sper sa aiba efect de bumerang si sa i vad codasi

 • Ionut

  Daca renunta la seria Y, nu cred sa fie o problema pentru ei. Presupun ca vanzarile nu sunt prea stralucite, vand mai mult P-uri light.

  • Bulgaru Marius-Cătălin

   Seria Y nu era asa proasta. Am vazut un Y3II si cateva poze realizate chiar foarte bune pentru pretul ala de 300/400 lei. Chiar surprinzator de bune. Pacat de androidul vechi de pe el, de ii ofereau macar android 6 era super. 7 ar fi fost prea bine.

 • Bulgaru Marius-Cătălin

  No daca tot renunta, macar sa ofere baietii Android 7 la ultimele telefoane lansate lowcost in ultimii 2 ani. Asa nu cred ca mai deranjeaza pe nimeni.

 • Tudor P.

  La CEL am vazut ca apare un Huawei Venus P9 Lite. Venus?

 • werewolfc

  Nu-i bai. Au subsidiara Honor care ramane in joc