Foto si Video

Tehnologia Thunderbolt 3 a fost integrată pe SSD-ul extern Samsung X5, dar și pe primul monitor QLED curbat. Se numește Samsung CJ79 și a debutat în cadrul IFA Berlin 2018. 

Specificațiile-cheie pentru Samsung CJ79:

  • display cu panel VA de 34 inch cu aspect 21:9, rezoluție de 3440 x 1440 pixeli, curbură 1500R;
  • luminozitate de 300cd, timp de răspuns GTG de 4 ms, rată de refresh la 100Hz, unghi de vizualizare la 178 grade, contrast de 3000:1;
  • conectivitate asigurată de 2 x Thunderbolt 3 / USB-C, 1 x HMDI, 1 x DisplayPort, 2 x USB 3.0, difuzor cu 2 x 7W RMS.

Este compatibil cu PC-uri & Mac, iar portul Thunderbolt 3 cu vitezele de până la 40 Gbps ar fi de 8 ori mai rapid față de USB 3.0 (permite atât transfer de date, cât și alimentarea cu energie electrică până la 85W – pe un singur cablu).

Dispune de funcția PIP – Picture-in-Picture și utilizatorul are posibilitatea să redimensioneze a doua sursă până la 25% din ecran, spre a lucra pe 2 proiecte în mod concomitent.

Declarație oficială:

“De-a lungul anilor, Samsung a revoluționat experiența de vizionare pentru profesioniști. CJ79 este cel mai recent efort al companiei de a duce monitoarele curbate la nivelul următor, subliniind, astfel, angajamentul Samsung pentru inovație. Adăugarea Thunderbolt™ 3 se aliniază acestei viziuni și conectează clienții la posibilități infinite”, a declarat Seog-gi Kim, vicepreședinte executiv al Visual Display Business la Samsung Electronics.

Categorii: foto-video

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S10 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.