Samsung nu mai este prezent cu divizia sa de laptopuri în România, dar GALAXY Book S are șanse serioase să fie adus pe canal oficial.

Este un laptop cu procesor Qualcomm și 4G, asta îl face excelent spre a fi promovat în oferta operatorilor de telefonie mobilă.

Material de tip hands-on:

Adevărul este că Samsung GALAXY Book S arată într-un mare fel. Îmi amintesc că gigantul sud-coreean impresiona cu laptopurile sale și prin 2012 când aveam ocazia să le testez produsele.

Samsung a mizat pe un design minimalist, fără elemente care să atragă atenția în mod inutil. GALAXY Book S este mat la exterior, logo-ul Samsung poziționat pe capacul extern fără a fi evidențiat la maxim, câteva elemente de conectivitate pe stânga și dreapta cu USB type-C-urile în rol principal, margini înguste ale display-ului de 13.3 inch ce te fac să crezi că în corpul unui notebook de 11.6 inch a fost strecurat unul pe diagonală superioară.

Ecranul mi s-a părut a fi luminos, permite input tactil și nu reliefează spațiul ambiant (la stand erau lumini puternice, dar nu le-am sesizat a fi reproduse în mod deranjant de către Book S). Recunosc că aștept cu nerăbdare un AMOLED Samsung pe display-urile notebook-urilor, iar aici ar fi fost o primă declarație în acest sens. Nu este cazul, pentru moment.

Câteva din specificațiile hardware integrate de Samsung GALAXY Book S: procesor Qualcomm Snapdragon 8cx dezvoltat pe 7nm cu 8 nuclee ( 2.84 GHz + 1.8 GHz), 8 GB memorie RAM de tip LPDDR4X, 256 / 512 GB stocare și slot pentru cardurile microSD de până la 1 TB, 4G cu LTE Cat.18 = până la 1200 Mbps în download, Wi-Fi ac cu VHT80 MU-MIMO, bluetooth 5.0, USB type-C, GPS, GALILEO, GLONASS și Beidou pe partea de localizare, cititor de amprentă.

Bateria de 42Wh promite autonomie de până la…, 23 ore în playback video. Ajută procesorul + acumulatorul în sine și nu ar trebui cu vederea sistemul de operare (Windows 10 Home / Pro).

Dimensiunile notebook-ului sunt de 305.2 x 203.2 x 6.2 – 11.8 mm, cântărește doar 960 gr. și difuzoarele stereo au certificare AKG + Dolby Atmos.

Este o jucărie ce mizează pe portabilitate, autonomie și design. Aș spune că s-ar bucura de un succes considerabil și în România.

Categorii: notebook

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.