Retelistica

Vodafone a încercat să evidenţieze performanţele uluitoare pe care le aduce tehnologia 5G în cadrul unui concert al trupei Viţa de Vie.

Alături de membrii formaţiei, pe scenă a fost şi tânărul chitarist Luca Mihail Leaua. Acesta a cântat alături de Adrian Despot şi colegii, chiar dacă el se afla la o distanţă de peste 2 kilometri de pavilionul din cadrul complexului Romexpo în cadrul căruia a avut loc concertul. Chitaristul de 10 ani a fost prezent pe scenă sub forma unei holograme live adusă la viaţă prin intermediul tehnologiei 5G.

“Vodafone România a folosit întotdeauna cele mai noi tehnologii pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor, începând chiar de la primul apel de voce realizat în reţeaua noastră digitală, în 1997. Am marcat de-a lungul anilor multe premiere reuşite. Acum, folosim capabilităţile 5G în practică şi inovăm din nou, de această dată la intersecţia dintre arta spectacolului live şi tehnologia de ultimă oră, pentru a-i da unui tânăr muzician talentat curajul să-şi depăşească teama de scenă şi să-şi transforme visul în realitate. Îi dorim ca mâine să devină un adevărat star în muzică. Astăzi, a simţit o parte din această experienţă, iar acest lucru ne demonstrează că viitorul este deja prezent. Holograma adusă la viaţă prin tehnologia 5G a făcut posibilă transmisiunea audio şi video la nivelul de înaltă calitate necesar, precum şi sincronizarea artiştilor pe toată durata evoluţiei lor live.“ a declarat Murielle Lorilloux, CEO al Vodafone România.

Vodafone nu a precizat de la ce producător sunt echipamentele utilizate în acest test, însă cu siguranţă ele nu provin de la Huawei.

Concertul îl puteţi vedea prin intermediul acestui link, iar experimentul 5G porneşte pe la minutul 33.

Sursa: zf.ro

Categorii: vodafone

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 6T, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.