Foto si Video

Faptul că aparatele de fotografiat pierd teren zilnic în lupta cu smartphone-urile nu mai este o noutate pentru nimeni. Singura nişă unde acestea încă sunt competitive este reprezentată de cea a DSLR-urilor.

Această scădere  este resimţită şi de Skin Media, unicul importator Nikon în România, care va închide începând cu luna viitoare două din cele şase magazine offline. Astfel, magazinele Yellow Store din mall-urile Maritimo Constanţa şi Sun Plaza Bucureşti se vor închide ca urmare a vânzările aflate în continuă scădere. În aceste condţii, în România vor mai exista doar 4 magazine offline Nikon: câte unul în Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timişoara.

Conform unui studiu GfK, piaţa foto se află în cădere liberă, în Q1 din 2014 vânzările fiind cu aproximativ 40% mai mici decât cele din Q1 2013.

nikon

Categorii: foto-videonikon

Despre autor

Redactor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri de aplicaţii, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează LG G2 şi tableta LG G Pad 8.3.

 • Razva

  One word: smartphone.

  • Cosmin Musat

   Corect.

 • Koss_x_treeme

  Sa inceapa sa puna senzori mai mari pe compacte gen 1 inch.. :) rezolutie 4k video.. stabilizare optica.. etc :)

  • Greuceanu

   Corecta in principiu observatia,cu amendamentul ca daca ar face astfel cu un smartphone,acesta ar iesi cu mult din tiparele de design,greutate si marime al actualelor smartphone,plus ca un senzor de 1″ sau chiar mai mare ar implica niste costuri mult mai mari pentru smartphone-ul pe care s-ar implementa.
   Bottom line,este foarte clar ca scaderea vanzarilor de aparate foto dedicate,este consecinta implementarii unor camere foto din ce in ce mai performante pe smartphoneuri,dispozitive care sunt cele mai compacte si portabile camere foto la purtator.

  • Ifrim Bogdan

   Da si dupa pretul ar sari de 1000 lei, cine vrea specificati de genu sa cumpere un DSLR, cred ca asta este si motivul pentru care se numeste camera compacta.

 • Liviu

  Nu trageti in pianist – imi dau si eu cu parerea ! Exista doua categorii (pardon 3)
  1. Fotografii profesionisti si pasionatii de fotografie
  2. Hipsteri si “trendhuggeri” care-si cumpara DSLR ca “DA BINE!” sau ca e infinit mai bun decat alt aparat – nu au ce manca dar si-au luat DSLR
  3. Amatorii care pot folosi o compacta decenta +700 Ron , dar la nevoie nu au probleme nici cu pozele unui Iphone 5s/ S5 / Z2 / Z1 compact samd ….

  si atunci concluzia … cat sa deserveasca aceste magazine specializate si pe cine ? Eu sunt pasionat si mi_ar placea sa fac poze , insa un dslr iese din discutie fiind prea mare , prea scump , obligatoriu trebuie bine accesorizat pentru fiecare poza / individual , filtre , cacaturi asa ca daca voi gasi un mirrorless acceptabil ca pret , fiind mult mai compact voi lua – pana atunci NU !

  + ca unul dintre cunoscutii mei foarte pasionati de fotografie si-a cumparat o compacta Sony RX1r cu ~2000$ cu toate taxele, iar la noi si acum costa 2500Eur la cel mai ieftin magazin de profil – LASATI !