Inel inteligent Fujitsu Accesorii inteligente

Nu am mai auzit nimic interesant lansat pentru consumatori de la producătorul Fujitsu în ultimul timp. Dar iată la ce se pare că lucrau japonezii – un inel inteligent.

Acest gadget poate că nu își are rostul în utilizarea cu un laptop sau desktop, dar compania producătoare nici nu își dorește să fie folosit pentru așa ceva. Obiectivul principal pentru cei de la Fujitsu este să ofere un inel inteligent pe care să-l utilizăm când purtăm accesorii în genul Google Glass.

Cum asemenea gadget-uri nu dispun de metode prea ușoare pentru introducerea textului, Fujitsu s-a gândit că un inel inteligent ce poate recunoaște scrisul doar prin mișcarea mâinii prin aer, ar fi util.

Cu senzori de mișcare integrați – accelerometru, giroscop și magnetometru – un astfel de inel inteligent poate recunoaște cifre scrise prin aer cu o precizie de 95%. Cel puțin așa se laudă Fujitsu. Pentru litere se pare că este puțin mai greu, dar dezvoltatorii proiectului lucrează intens și la acest aspect.

Inelul inteligent oferă conectivitate bluetooth și NFC pentru a putea fi împerecheat mai ușor cu alte accesorii inteligente. Dispune de baterie proprie și cântărește doar 10 grame.

Acum ce să mai spunem și despre așa ceva. În urmă cu puțin timp ne miram când vedeam persoane ce păreau că vorbesc singure pe stradă. De fapt, ei foloseau o cască bluetooth de foarte mici dimensiuni. Ce o să mai credem când o să vedem pe cineva cu niște ochelari ciudați la ochi că flutură aparent fără motiv mâinile prin aer? Sunt sigur că primul lucru care ne va trece prin cap este că poartă un inel inteligent și scrie un mesaj.

Se pare că nu doar cei de la Fujitsu doresc să lanseze așa ceva și mai există o altă companie care vrea lansarea unui inel inteligent, denumit simplu Ring.

Sursa : Wareable.com
Tag-uri:

Despre autor

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și nu numai. Folosește Sony Xperia XZ, Xiaomi Redmi 3 și Canon EOS 600D + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.